top of page

Amikor a szaki nő

Folytatom a sort, ugyanis a közösségünk tele van szuper csajokkal, ígértem, hogy jönnek a bemutatkozók! Fogadjátok szeretettel Tóth Erika történetét és egyúttal gratulálok neki a bátorságához!

Amikor a "szaki" nő!

Tóth Erika 40 évesen úgy gondolta, hogy szakmát vált. Burkoló lett. Nem jókedvéből váltott, bolti eladói fizetéséből nem tudta eltartani két fiát.

Nagyobbik fia burkolónak tanult, gondolta, ő is megpróbálja, visszaült az iskolapadba 2 évre felnőttképzés keretében, ő volt az első nő, aki ott burkolóként végzett.

"Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz. A férfiak nem értették, mit keresek ott nőként, sokan kinevettek, de nem igazán érdekelt soha az ilyesmi. Sosem voltam műkörmös, vásárolgatós nőci, így nem zavar, ha nyakig ragasztósan látnak. De szerencsére, volt néhány srác, akik pozitívan álltak hozzám."

A burkoló szakmáról nyilvánvalóan azért gondoljuk, hogy férfias szakma, mert kell hozzá egy bizonyos erőnlét, de ahogy Erika is mondja, nincs itt semmi varázslat, ő is megtanulta az elméletet és a gyakorlatot, ha kell bont, légkalapácsol, pakol, és négykézláb burkol. A munkától azóta csak még erősebb lett.

Erika első munkája egy elrontott zuhanyzó rendbetétel volt, és ahogy mondja, mindent szeret csinálni, szereti a kihívásokat, és mindig is fizikai munkát végzett.

Szerinte az egyik legnagyobb kihívás nem szakmai, hanem az, hogy ismerjék el a férfiak egyenrangú félnek, hiszen a munka megtanulható. "Van néhány burkoló, akiktől eddig is sokat tanultam, akár ismeretlenül is, az ő elismerésük jól esne. A többiek, akik szerint egy nőnek a konyhában meg az ágyban van a helye, nem érdekelnek."

A másik kihívás, hogy nőként, még mindig nehezebb munkát kapni ezen a területen, de még senki nem csalódott, aki őt fogadta fel.

Javítottam: Bár Erika jelenleg Debrecenben vállal munkát, nyitott munkákra mashol is, megegyezés szerint! Messengeren lehet őt elérni vagy kommentben névjegykártya.

#azelet40felett #sohasemkeso #semmihezsemvagyoreg

DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page