top of page

hetiélő # - Társkeresés 40 felett, Pirchala Bertával beszélgettem

Pirchala Berta a Miitt.hu egyedülállóknak szóló programszervező közösség vezetője.

Téma: a 40 feletti nők és a párkeresés - Hogyan lehet elkerülni a tipikus hibákat, és milyen alternatív megoldással lehet élvezettel megtanulni jól csinálni.


10+1 tanács, hogy hogyan randizz okosan 40 felett

Lassan 50 leszek, és az a saját és baráti körből származó tapasztalatom, hogy az élet 40 után tud kiteljesedni igazán. Teljesen mások a hangsúlyok, és a randizás is minimum nagyon más, mint húsz, vagy harminc évesen.


Ha most vágsz bele újra a randizásba 40 felett, az első lépés, hogy hozd formába magad kívül, belül. Pihenj, aludd ki magad, ismerd meg a mostani vágyaidat, céljaidat, és szánj rá időt, hogy megvizsgáld, mi tenne most, ennyi idősen, már felnőttként boldoggá! Olvasd el az alábbi tanácsokat, amik közt biztosan találsz olyat, ami új, és amit érdemes megfogadnod!


1. Ha eddig nem fektettél különösebb hangsúlyt a megjelenésedre, akkor ezzel kezdd! A társtalálás hasonló feladat, mint munkát találni. Nagyon ritkán befuthat véletlen ajánlat, de sokkal gyakrabban tenned is kell a sikerért. A megjelenésed az „Önéletrajzod”, amit először felmér a külső szemlélő. Vegyél pár új ruhát, csináltass új frizurát, próbálj ki új arcszőrzet fazont! Fontos, hogy öltözködésben és ápoltságban ne maradj le mindig 10+ évvel a nálad tíz évvel fiatalabbaktól! A megjelenésed az első üzenet, amit a másik kap rólad. Üzend azt, hogy: Hahó, itt vagyok, friss, izgalmas, lendületes, és tartom a lépést! A külső nem csak a 20-as években számít. A helyzet csak annyi változik, hogy az igényes megjelenés mellett a kor előrehaladtával a belső tulajdonságok fontossága is felzárkózik.


Fontos, hogy öltözködésben és ápoltságban ne maradj le mindig 10+ évvel a nálad tíz évvel fiatalabbaktól!


2. Ne ott akard újrakezdeni, ahol 20 évvel ezelőtt elvesztetted a fonalat házasság, vagy párkapcsolat miatt! Már máshogy nézel ki, mások a céljaid, és lehet, hogy egész más tesz boldoggá. Ne ragaszkodj görcsösen egy korábbi mintához! Tudd, hogy most mit akarsz, ne csábulj el a 20-as, 30-as éned vágyaitól, ha már másra van szükséged!


3. Nem csak a selejtesek vannak 40 felett egyedül! 50%-os válási arány mellett biztosan nem. Ebben a korosztályban már olyanokat találsz, akik többet tapasztaltak. Jó esetben tanultak is a korábbi hibáikból. Ha a hibát keresed, azt is fogod megtalálni. Tudd, hogy tele a világ jó fej, negyvenes szinglikkel!


4. Légy türelmes! Minden beszélgetés és randi, amiből nem lesz folytatás, egy tanulság, ami kirajzolja, hogy épp most mire vágysz, mi tetszik és mi nem. Nem kudarc, hanem tanulás, lépés a siker felé. Tekints minden kevésbé sikerült randira úgy, mint bemelegítésre! Első körben csak légy kíváncsi! Kíváncsi a másikra, és önmagadra. Mit kínál ő, miben jobb, mint mások, és mi újat hoz ki belőled.


5. Akár online, akár offline keresel társat, légy őszinte magadhoz és a másikhoz is! Ne kamuzz arról, hogy milyen kapcsolatot keresel, mert olyanokkal fogod húzni az időd, akik nem azt keresik, amit te. Légy bátor és mondd ki, hogy mit akarsz! A „bármi jöhet” nem működő modell. Első körben ugyan behozhat több találatot, de a végén csak az időd és az energiád megy pocsékba. Online kereséskor ne rejtsd el képkivágással a szerinted kevésbé előnyös tulajdonságaidat (kopaszság, telt idomok), és ne hazudj a korodról! Tényleg ne! Kiderül, ráadásul, azt üzeni: „Öregnek tartom magam.” Ki akarna olyan kapcsolatot, ami eleve hazugsággal kezdődik? Ha pedig te sem fogadod el magad, hogyan is várhatnád el egy idegentől, hogy megtegye.


Légy bátor és mondd ki, hogy mit akarsz! A „bármi jöhet” nem működő modell.
Комментарии


DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page