top of page

Leltár 2016


Gondoltam így a szilveszteri vasalás és lencsefőzés között pihenek egy kicsit és gyorsan összedobok egy évértékelőt....hát hamarabb kellett volna felkelnem, ez több óra!


Ha egy szóval kellene jellemeznem a 2016-ot, az lenne, hogy kurvanehéz. Nem vagyok egy panaszkodós típus, de valahogy ez az év szokatlanul turbulens volt!


A januárt Londonban kezdtem, ahol is elcsíptem a Lumiere Londont, Anglia legnagyobb háromnapos fényfesztiválját, amikor is London szerte közel 30 helyen lehet mindenféle fényinstallációkat nézegetni esténként.


Dani, akinek szuper Instagramja van, elvitt a BAO-ba, ahova Nigella is jár.

Megnéztem a "Mad About The Boy" avagy "Megőrülök a fiúért" című kiállítást a Fashion Space Gallery-ben, amely a London College of Fashion-ben található, ugyanis a kurátora az egyik kedvenc londoni divat újságíróm, Lou Stoppard volt.

Gabival megejtettük a szokásos Afternoon Tea szeánszunkat, a választás a Hotel Sanderson-ra esett, ahol Mad Hatter's Tea Party-ra lehetett menni. A hotel bejárása kötelező design mániásoknak, Philip Starck re-brandingelte újra ugyanis!Ismételtem meglátogattam Thomas-t, a Burberry éttermét a Regents Street-en, egy nyugodt hely nyüzsgő a város közepén. Idén karfiollevest ettem.A blog életében fontos minden ajándék támogatás, itt éppen az új adidas (Tubular) cipőmnek örülök, 15 km gyaloglás után.


A Harrods-t ezúttal sem hagyhattam ki, amikor kint laktam, és az irodánk szemben volt vele, minden nap átmentem egy levesre. Micsoda emlék!

Nagyon vártam az Alexander Calder kiállítást a Tate Modern-ben, és csodálatos is volt, de legnagyobb bánatomra, nem mozogtak a mobilok! Ezt jól meg is írtam, ahol lehetett. Micsoda hiba!


Február egyik nagy élménye volt a "A gyűrűk mennek, az ujjak maradnak" című fura című lakás-kiállítás a Múzeum körút 19. alatt, a nagypolgári lakás hetven éves korszakának lezárása volt a helyhez tartozó tárgyakat és emlékeket feldolgozó kiállítás. Az Ember-család három generációja által lakott, és különböző célokra használt tér 2010 és 2013 között egy lakásszalon tevékenységeinek is otthont adott.Február másik nagy élménye az volt, hogy elkezdtem edzeni! Edzővel persze, - köszi Móni! - , és ennek köszönhetően megszabadultam 7 kilótól, 5 hónap alatt. Kicsit lassan, heti 3 edzés mellett, de azóta sem jött vissza, pedig az utóbbi hónapokban konkrétan csak sétálok hetente párszor pár órát. Jó, mondjuk sokkal kevesebb csokit eszem (sajnos).

Márciusban megkóstoltam a világ legfinomabbb rumját, a Zacapa-t.Csináltam húsvéti virágdíszt a Floresse-nél, amúgy tudtátok, hogy a frézia az egyik legillatosabb virág?


A pesti Four Seasons-ban megnéztem a Herend Afternoon Tea-t, megint Gabival, nem volt rossz, de a kiszolgálás fura volt, inkább nem írtam meg a blogon. (Mindjárt hozom a kaját, mondta a pincérnő, akinek rémisztően hosszú körmei voltak.)


espresso Atelier avagy hogy kerül a kávé a rántottába? - áprilisban Zsani (AIAIÉ - Bespoke Design) hívott el erre az eseményre, ahol végre láttam olyan dekort, mintha Londonba lennék, elkövetők a Cup of Charm.Az április többszörösen is durva volt, mert egyrészt újrakezdődött a 2 évvel ezelőtti toszkán lávsztorim és kezdetét vette egy hatalmas kaland, másrészt sikerült eladnom a lakásomat (viszlát svájci frank hitel!), amitől hirtelen jól meg is könnyebbültem, és egyben áttettem a székhelyemet a 13. kerületbe!


Azóta már tudjuk, hogy sajnos a M&S kivonul Magyarországról (is), áprilisban még izgatottan mentem az Alle-ba megnézni az első Alexa Chung kollekciót, és még vásároltam is.

Szintén áprilisban a Budapest Art Week keretében elmentem 2 kiállításra, az egyik a Színekre hangolva (Iparművészeti Múzeum) volt (ahol az interakciós színelemzés egy bordó talpas pohárhoz hasonlított), a másik pedig a Határtalan Design.A május megint Londonban talált, hogy ilyen költői legyek, az egyik kedvencem a Missoni kiállítás volt a Fashion and Textile Museum-ban.


A brit Vogue idén volt 100 éves, 2 kapcsolódó programon is részt tudtam venni, a National Portarit Gallery-ben a kiállításon és a Vogue 100 Fesztiválon. Ez utóbbin lekaptam Dolce&Gabbana-t dedikálás közben. (nagy volt az öröm)
Az Art16-ra ismét sikerült press belépőt szereznem, kétszer is elmentem és végig néztem, aztán jól nem írtam meg a blogon.


Felfedeztem magamnak az Assouline könyvesboltot, már gyűjtök, hogy egyszer tudjak ott venni egy coffee table könyvet. Csodás üzlet, remek kis kávézóval.A House of Peroni-t imádom, az 1846-ban alapított olasz sörmárka, idén 4. alkalommal vette be Londont, hogy megmutassa milyen az olasz életérzés.


A Notting Hill-en meg ilyen Karl Lagerfeld-es graffitibe futottam bele.


Magyarországon elsőként pillanthattam meg Kanye West Yeezy 750 nevű legújabb cipőjét az Icons by Bizánc üzletbe, és belefutottam Veronikába, - nézzétek meg a blogját: What Vero Wears - , utoljára Londonban találkoztunk, évekkel ezelőtt.A június valahogy elillant, 24-én pedig már a repülőn ültem Toszkána felé, hogy megnézzek magamnak egy pasit. Jól sikerült.


Eljutottam Nicki de Saint Phalle csodás tarot kertjébe, a 2016 highlight-ja volt!


A július szintén elillant, még a blogba sem írtam, annyira el voltam foglalva azzal, hogy mi lesz velem. Aztán döntöttem, és augusztus 5-én, öcsém esküvője után, 3 bőrönddel, beültem az autóba és Toszkánába költöztem.2 hónapot Pari-ban, nem, nem Párizsban töltöttünk, bejártuk a vidéket, a San Galgano templom különösen tetszett.


Időközben szert tettem egy kiskutyára is, a pasival jött, most is éppen itt fekszik mellettem, Freddie.


Rászoktam a gyógyfürdőzésre, bevallom, 35 fokban nem az volt az első gondolatom, hogy menjünk 42 fokos vízbe gyógyfürdőzni. Viszont annyira közel volt ideiglenes otthonunkhoz, hogy visszajártunk. Dél-Toszkánában több gyógyvizes hely is van, ez az egyik, a Terme de Petriolo.


Elkezdtem főzni 42 éves koromra, korábban sosem vezettem konyhát, néha szeretem, de főleg unom még. Meg piacra járni Livorno-ba.

Megírtam a toszkán láv sztorimat!

December 24-én volt a féléves évfordulónk, és bár az egész néha még mindig felfoghatatlannak tűnik, igenis bármi megtörténhet. Veled is, kedves olvasó!

Boldog új évet kívánok minden olvasómnak, köszönöm a bizalmat, a kommenteket, az olvasást!Comments


DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page