top of page

Üdv a toy boy univerzumban!

Korosztálytól függetlenül, egyre több nő randevúzik fiatalabb férfiakkal. A nyilvánvalón túl, mi is a vonzalom oka? A Times magazin utánament a témának, megkérdezett négy nőt, én meg lefordítottam!


 

Eleanor, 44 éves, köztisztviselő, Londonban él, egyedülálló

Amikor a randevún megsimogatta a combomat, ez egyértelmű jelzés volt, hogy arra számít, hogy velem jön haza. Nem gondoltam rámenősnek, inkább tetszett, hogy az első randevúnkon megtette az első lépést, mert azért ott volt a levegőben az erőfölény és a tapasztalati szakadék is. Matt 26 éves volt, én 42. Nem szándékosan, de szinte kizárólag fiatalabb férfiakkal randizom 6 éve, és már nem gondolom magam Mrs. Robinsonnak, amikor egy olyan fiúval fekszem le, aki éppen most diplomázott le.


Visszatekintve, a fiatalabb srácokhoz való vonzalmam Ibizán kezdődött, amikor egy barátom sokkal fiatalabb barátja is ott volt velünk. A szexuális feszültség egész héten ott volt köztem és Callum között, bár hízelgett nekem, de elvetettem őt, mint komolyabb partnert. 34 éves voltam, ő akkor töltötte be a 21. életévét, és munkanélküliként éppen a szüleihez készült visszaköltözni. Ez a rövid, de forró baleári érzés, mintha kinyitott volna bennem valamit. Nem sokkal ezután a 25. születésnapi partiján találkoztam Marlonnal, egy DJ-vel, akivel a következő hat hónapban randiztam. Aztán néhány hónapig Stannel voltam, egy 24 éves, majdnem 2 méter magas egykori egyetemi kosárlabdasztárral, aki éppen jogásznak tanult. Mire találkoztam Michaellel, egy karizmatikus, 27 éves fotóssal, aki nálam 8 évvel fiatalabb, már úgy gondoltam, hogy nekem ez a zsánerem.


Callumig csak velem egykorú, vagy gyakran nálam idősebb férfiakkal ismerkedtem. Amúgy határozottan nincs apa komplexusom. Magabiztos vagyok és van véleményem, és azt gyanítottam, hogy az idősebb férfiak, akik állítólag kényelmesebbek és már belerázódtak a bőrükbe/karrierjükbe/önmagukba, ettől kevésbé riadnak meg.


Érdekes módon azonban, amikor a fiatalabb fiúkkal elkezdtem randizni, meglepődtem, mert ott is hasonló dinamikát tapasztaltam. Ezek az egy évtizeddel fiatalabb férfiak üdítően közeledtek egy idősebb, sikeres, magabiztos nőhöz. Hiányzott az a versengő, néha harcias előny, amelyet akkor fedeztem fel, amikor harmincéves kortársaimmal randevúztam – a fiatalabb fiúk nem törődtek azzal, hogy többet keresek, vagy hogy magasabb pozícióban vagyok. Valójában szexinek tartották. És mivel soha nem vártam el, hogy egy férfi vegye meg az italomat vagy fizesse a vacsorámat, nem bántam, hogy nem is tehetik meg.


Alapvetően sok energiám van, és a nemi vágyam „nem normális” az egyik ex szerint. Nem kérkedni szeretnék, de még soha nem volt gondom azzal, hogy a fiatalabb partnerekkel lépést tartsak. Az elmúlt néhány évben észrevehető növekedést tapasztaltam azon nők – különösen a középkorú nők – számában, akik sokkal fiatalabb férfiakkal randevúznak és emiatt nem érzik magukat rosszul.


Olyan nők, akik házasok voltak, gyerekeik születtek, házat vettek (majd elváltak, eladták és elosztották a pénzt) és most nem biztonságot, stabilitást vagy apát keresnek gyermekeiknek. Valakit szeretnének, akivel a hétvégén jól érezhetik magukat, nem pedig olyat, aki a heti Lidl bevásárlásnál segít cipekedni.


A cougar -nak (puma) nevezett csoport poszterlánya Olivia Wilde, a 38 éves színésznő/rendező, aki a világ egyik legnépszerűbb férfijával, a 28 éves Harry Stylesszal jár. Volt élettársától, Jason Sudeikistől két gyereke van, és nem keres senkit, akivel megoszthatná egy családi Subaru finanszírozását. (ez a vicc helye!) Túlságosan elfoglalt azzal, hogy Styles-szal világkörüli koncertturnéra menjen.


35 éves voltam, amikor egy önkéntes projektben megismerkedtem Alistairrel, aki 18 éves volt.

A projekt befejezése után üzent nekem a Facebookon, és bevallotta, hogy szerelmes belém. Nagyon hízelgett, enyhén hitetlenkedtem azért, és semmiképpen sem akartam elfogadni a furcsán szuggesztív ajánlatait. De folytatta még öt évig. Végül beletörődtem, és találkoztam vele egy italra, részben csak azért, hogy végre hagyja abba. Ez nem igazán jött össze. Három évig együtt maradtunk.


A szex hihetetlen volt, intenzív, atletikus és mocskos. A megkívánt állóképességen kívül lenyűgözött a szexszel kapcsolatos nyitottsága és lelkesedése, hogy megvitassa és boncolgassa annak minden aspektusát, az ágyban és azon kívül is. Amikor először küldött nekem egy dic pic-et (kép a péniszéről) – ez a nemzedéke számára a szexuális kapcsolat hétköznapi része – szigorú írásbeli figyelmeztetéssel válaszoltam. Idővel azonban rávezetett, hogy elfogadjam, sőt értékeljem is a nagyon explicit WhatsApp-jait, mint a szeretetteljes, bensőséges kommunikáció formáját.


Eközben megszállottam tanulmányoztam Macronékat, ahol 24 év a korkülönbség, és azon töprengtem, vajon Alistair és én valaha el jutnánk-e odáig? (Vagy olyan tricepszre lenne szükségem, mint Brigitte-nek, hogy működjön?) Végül, bár dinamikánk izgalmas és végtelenül életigenlő maradt, a különbségek túl nagyok voltak. Meguntam, hogy mindig én vegyek vacsorát, mert ő állandóan le volt égve. Még a dick pic is unalmas lett egy idő után. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor amikor felajánlottam neki, hogy elviszem a születésnapjára egy menő szállodába (jó messze az ő társas albérletétől), azt mondta, hogy inkább gyűjtsek még és vegyek neki új AirPodot vagy egy futballcipőt. Továbbra is szilárdan hiszek abban, hogy nálam a fiatalabb férfiak működnek, de ne nézzenek Mikulásnak.


Elaine Kingett (72) írónő, Sevillában él, özvegy, három gyermeke van.

17 éves koromban ismertem meg néhai férjemet, ő 20 éves volt. Mivel ő volt a második férfi, akivel valaha is szeretkeztem, így amikor 2000-ben meghalt, nyugodtan kijelenthetjük, hogy 50 évesen elég tapasztalatlan voltam a randevúzással és általában a férfiakkal kapcsolatban.


Két héttel a halála után elmentem egy régóta halasztgatott görög nyaralásra három gyerekemmel (11, 15 és 20), ahol sokat beszélgettem a lendületes brit idegenvezető.

"Andy odavan érted" - jelentette ki a középső fiam. Andy vacsora után megragadta a kezemet, és egy tengerparti étterem mögé vonszolt, hogy csókolózzunk. Az arcába nevettem.


Még abban az évben egy külföldi munkaúton, Ewan megpróbálta ugyanezt a lépést a szállodai szobám előtt, miután kedvesen felajánlotta, hogy elkísér az ajtóig.

- Ne!

- Miért ne?

– Mert te 27 éves vagy, én pedig 50.


Három év szexuális felelőtlenség és elég sok móka, játék és szex után – beleértve a legfiatalabb fiammal egyidős srácokkal (huszonévesek elején) – elmentem egy kemény terápiára, hogy rendbe tegyem a fejem és ne vessem magam oda minden utamba akadó hím elé, hátha megment majd. Egy ideig próbálkoztam az önmegtartóztatással is, és végre találkoztam egy velem egykorú férfival, akiért odavoltam, de amikor megmutattam a gyerekeknek a fényképét, ők kezdtek el aggódni.

- Miért?

– Ó, anya, tudtuk, hogy a korábbiak nem gondolták komolyan, de ő úgy néz ki, mint apa. Vagyis egy pótlék.


Legutóbbi kapcsolataim Londonban legalább 15 évvel fiatalabb srácokkal estek meg, de mindig össze akartak költözni néhány hónap után, és nem szerettem volna ingyen biztosítani a teljes ellátást, a takarítást és a hálószobai szórakoztatást.


Aggódtam-e valaha, hogy milyen lehet a testem egy fiatalabb srácnak? Soha. Ahogy a nőgyógyászom mondta: "Elaine, mire a srácok eljutnak odáig, már nem néznek." Bevallom, az egyiknek azért adtam ki az útját, mert napi négy orgazmusra volt szüksége. Egy nőnek meg aludnia kell. Kificamodott a csuklója és szexfüggősége volt. De nagyszerű szakács volt. Egy másiknak pornófüggősége volt. Lehet, hogy egyedülálló vagyok, de megvannak az elvárásaim.


Kissé lábon lőttem magam, amikor Sevillába költöztem, amely egy hagyományos, bár gyönyörű dél-andalúziai város. Az alkalmazások rosszul öltözött 80 éveseket dobnak ki nekem, akiknek az érdeklődési körük a „tortilla” körül forof, és egy szót sem tudnak angolul. Egy Spanyolországot jól ismerő férfi barát mondta: "Elaine, találsz majd egy férfit, aki szexelni fog veled, de soha nem fog bemutatni a családjának." Nem, gracias.


A nálam fiatalabb férfiakkal való ismerkedés nem csak a szexről szól. Az életben maradás energiájáról és a szenvedélyről szól, arról, hogy egy férfival akarunk találkozni, aki minden nap hálásan ébred, nyitott az új lehetőségekre és új örömökre. Felfedeztem, hogy az én korombeli férfiak általában le vannak lassulva. Visszavonultak az élettől, nem csak a munkától. A legtöbben, akiket ismerek, házasok, és unokákkal foglalkoznak.


Lucy Holden (32) tavaly jelentette meg Lucid című visszaemlékezését, Bathban él

Gondoltam-e volna, hogy ilyen fiatalon csak toyboyokkal fogok randizni? Nem. Azt képzeltem, hogy ez majd később jön el, talán az első válás után. Az egész egyfajta véletlennek indult – nagyjából ők voltak az egyetlen férfiak, akiket a körülöttem találtam, és akikre szükségem volt.


Az előnyök ugye eléggé nyilvánvalóak, a konditerem alap nekik és az állóképességük pedig..

Nos, ez volt az első alkalom, hogy szünetet kellett kérnem, hogy tudjak aznap valamit a hálószobán kívül csinálni. Azonnal beléd szeretnek, és feleannyi csomagjuk van, mint az idősebb férfiaknak. Nincsenek gyerekek vagy volt feleségek, és nem kell azon töprengeni, hogy milyen múltbeli hódítások tűnhetnek fel újra.


Eltekintve attól, hogy nagyrészt amerikai rajzfilmeket néznek, elutasítanak mindent, ami feliratos, nem olvasnak, mindig füvet szívnak, hagyják az anyjukat mosni rájuk, még nem igazán találták ki, hogyan dicsérjenek meg téged. "Úgy nézel ki, hogy a nők régen néztek ki – mondta az egyik az ágyban, amitől úgy éreztem magam, mint egy Rubens festmény, bár kételkedtem benne, hogy tudja, mi az. Gyakran nagyon szokatlan élethelyzeteik vannak, a legnagyobb hátrány pedig az, hogy egyszerűen nincs elég tapasztalatuk ahhoz, hogy rájöjjenek arra, mikor működik jól egy kapcsolat és azt érdemes megtartani.

Ezt annak a ténynek tulajdonítom, hogy ahogy öregszünk, egyre nagyobb az esély egy tisztességes karrierre, az eredményeid már most lenyűgözőek, és valószínűleg már levetkőzted a huszonévesek felszínes önbizalmát.


A barátok eleinte féltékenynek tűntek, de szórakoztatta őket, hogy fiatalabb férfiakkal randizgatok.

Nem olyan ez, mint a babyszitterkedés, kérdezték.


Nemrégiben megemeltem az alsó korhatáromat, és arra gondoltam, rendben, 29 évesen talán már sikerült valamit elérniük. Ez a fiú szőke volt és nagyon-nagyon okos, és a tudattól, hogy hamarosan betölti a harmincat, jobban éreztem magam. Ez a mulatság még mindig tart, és minden bizonnyal ez a legegyszerűbb, legnormálisabb kezdete az eddigi toyboy kirándulásaimnak. Most már csak az a dolgom, hogy a korukat minél közelebb hozzam az enyémhez.


Emma (45), grafikus, nemrégiben hozzáment Jameshez, a 37 éves bankárhoz, Londonban laknak, van egy 1 éves gyerekük.

James és én egy nyaraláson találkoztunk közös barátainkkal. Én 40 éves voltam, ő 32. Ha nem így találkoztunk volna, nem hiszem, hogy valaha is találkoztunk volna. Ennél sokkal szűkebbre állítottam be a randizási alkalmazásokkal kapcsolatos preferenciáimat, és mindig a saját korombeli férfiakkal randevúztam, mert azt feltételeztem, hogy egyidősnek kell lennetek ahhoz, hogy ugyanabban az életszakaszban legyetek. A vele való találkozásig eltelt évek során azonban rájöttem, hogy ez nem így van, hogy lehet – akárcsak a férfiak, akikkel randevúztam – , hogy 40 évesen, még mindig nem állsz készen egy elkötelezett kapcsolatra.


Más városokban éltünk akkoriban – én Londonban, ő Frankfurtban –, ami valószínűleg felgyorsította a dolgokat, és nagyon pontosan tudtam, mit csinálok és mit nem. A második együtt töltött éjszakán azt mondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó a szokásos Millenials multirandevúzásra. Exkluzivitást akartam, ha randizom vele, akkor csak vele és ugyanezt vártam cserébe. A kora miatt azon töprengtem, hogy akarja-e vagy valami lazábbra számít, de elfogadta. Bár csaknem egy évtized voltunk köztünk, érzelmileg nagyon hasonlóak voltunk. Talán alacsony elvárásokat támasztottam a fiatalabb férfiakkal és azzal szemben, hogy mit akarnak, és ez talán igazságtalan volt.


Mielőtt találkoztam vele, egyedül mentem IVF-re, szerettem volna gyerekeket, és tudtam, hogy nem várhatok sokáig. Hat héttel a kapcsolatunk után elmondtam neki. Ismét 100 százalékosan melletem állt. Azt hiszem, fel sem fogtam, hogy ez milyen kivételes.


Az anyja nagyon fiatal volt, amikor született, így a szülei nem sokkal voltak idősebbek nálam, ami néha kínos pillanatokhoz vezetett. Előfordult már, hogy a szüleivel dalokról vagy tévéműsorokról beszélgettünk, fogalma sem volt, miről beszélünk. Akkor is ideges voltam, amikor először találkoztam a barátaival – egy rave bulin–, hogy azt gondolhatják, hogy már öreg vagyok, és nem tudok egész este táncolni. Tisztában voltam a dolgokkal, amelyekről beszéltem, nem akartam unalmasnak és öregnek tűnni. Szerencsére bejöttem nekik.


Az elején izgalmas érezni azt, hogy bejössz valakinek, aki csaknem egy évtizeddel fiatalabb nálad. És miután nemrégiben megházasodtam, úgy érzem, az összes velem egykorú férfi, aki úgy gondolta, hogy túl öreg vagyok ahhoz, hogy randevúzzanak velem vagy gyereket vállaljanak velem, lehúzhatja magát..


James gyakorlatias apukája a lányunknak, és igazából szeretem, hogy a lányunknak is előnyös, hogy legalább egy fiatalabb szülője van és vannak fiatalabb nagyszülei is – ez ellensúlyozza a bűntudatot és aggodalmamat, ami néha amiatt érzek, hogy idősebb anyuka vagyok.


Amelia (37) ügyvédnő egy évig volt együtt a 27 éves Tobyval

Meglepett minket, amikor az egyik 34 éves barátnőm bejelentette, hogy hozzámegy 25 éves barátjához. Valahányszor beszélt róla nekem és a barátaimnak, mindig csak ő volt a téma: a 25 éves. Teljesen az a tény határozta meg, hogy kilenc évvel fiatalabb barátja volt. Az ő esküvőjükön ismertem meg az én saját fiatalabb barátomat. Itt volt egy terem – egy pezsgővel teli, romantikával teli helyszín – jó sok 35 év feletti nővel meg 27 éves fiúkkal. Elnézést, férfiakkal.


Egy évvel az esküvő után, ami egy szenvedélyes csókkal kezdődött a táncparketten az anyukája előtt, a kapcsolat még mindig tart. Soha nem voltam még fiatalabb férfival, ami így volt a legjobb. Ha ez 28 éves koromban történt volna meg, akkor tinédzserrel jártam volna. Érdekes a korkülönbség, mert nem masszív, de elég nagy ahhoz, hogy látszódjon. Nagyon különböző életszakaszokat élünk: az ő felnőttkora éppen virágzik, míg az enyém fokozatosan beáll a középkorúságba. Nagyon különböző kulturális mérföldköveink vannak, a karrierünk is máshol tart és mindkettőnknek más és más a "csomagja".


Tehát mi az egy huszonéves férfiban, ami annyira vonzó a harmincas nők számára? Érzékeny és érzelmileg intelligens, sok velem egykorú férfi nem volt képes erre. De ez az unalmas rész. Milyen is valójában? Eddig a következőkre jöttem rá:


  • Annyira elkápráztatja őt a felnőttkori életed, a felnőtt otthonod és a felnőtt munkád, hogy gyorsan rajongani kezd érted.

  • Eleinte olyan dolgokat mondasz a barátaidnak, mint például: „Őszintén szólva, megszelídített engem”, ami semmivel sem jobb, mint amikor egy idősebb férfi azt monda a legújabb dögös fiatal barátnőjéről: „Nagyon érett a korához képest. ” Aztán egy ponton úgy döntesz, hogy jobb, ha egyszerűen csak elfogadod a tényt, hogy egy fiatalabb pasival jársz.

  • Több időt fogsz eltölteni albérletekben füvezős lakótársakkal, miközben a te menőn berendezett lakásod üresen és kihasználatlanul áll.

  • A barátai megbeszélik egymás között, hogy hány évesnek is nézel ki (korodnak megfelelően?) és ezt érezni is fogod.

  • Nagyobb valószínűséggel elmész Botoxra.

  • Ha egyetlen zokniját is kimosod, úgy fogod magad érezni, mintha az anyukája lennél, miután hazajött egy fesztiválról. Megtanítod neki a folteltávolítás trükkjeit.

  • Csendesen elkeseredsz, amikor küld neked egy videót, ahol részegen és félmeztelenül tolja a sört a fiúkkal, miközben te egy vacsorán ülsz, és hallgatod, ahogy a barátaid megbeszélik a tejleszívás rejtelmeit.


DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page