top of page

Helen Mirren: Vannak más tulajdonságaink is, amelyek éppoly erősek, mint a szépség


Amikor Dame Helen Mirren megtudta, hogy őt kívánják a PEOPLE magazin 2022-es Beautiful különszámának címlapjára, teljesen le volt döbbenve, nyilatkozta. "Sohasem tartottam magam szépnek. És [az én koromban]! Szóval le vagyok nyűgözve" - mondta a 76 éves Oscar-díjas.


Három évvel ezelőtt pedig azt mondta, hogy már halálosan unja, amikor arról kérdezik, mi a szépségének a titka, sőt, a szépség szóval már akkor is problémája volt.


"Mert nem mindannyian vagyunk szépek, én sem vagyok szép és ezt tudom. Néha sok segítséggel jól tudok kinézni..Úgyhogy a szép helyett új szót akarok. Azt hiszem, a "lenni" elég lesz. Tehát a tanácsom az, hogy legyél kíváncsi és érdeklődő. Ne gondolj túl sokat magadról. Figyelj oda másokra, és ez több szempontból is széppé fog tenni."

Helen Mirren sok érdekes és hasznos dolgot mond el ebben a videóban, lefordítottam nagyjából, lásd alul, de ami főleg nagyon tetszett, hogy a videóban smink nélkül szerepel, így.

"Ne értsen félre – szeretem a szépséget, és szeretem nézni a szép dolgokat. De nem szeretem a szépség szót, [ahogy] a szépségiparhoz kapcsolják… a sminket és a termékeket, a bőrápolást és az összes többit – mert szerintem ez kizárja a nem szépek túlnyomó többségét."


"Léteznek hihetetlenül gyönyörű emberek a világon, és abszolút öröm rájuk nézni, akár férfiak, akár nők. A szép emberek igazi csodák" - mondja Helen Mirren, aki 2014 óta a L'Oreal Paris szóvivője. "De legtöbbünk nem szép. Vannak más tulajdonságaink is, amelyek éppoly erősek, mint a szépség. És szeretném, ha megünnepelnénk ezeket a dolgokat…


Aztán azt mondja, hogy cseréljük le a szépség szót a swagger szóra, amit magyarra elég nehéz lefordítani, mert azt jelenti, hogy henceg vagy felvág, ami ide nem igazán passzolna. Amire ő gondol, hogy valaki magabiztosan viselkedik, felvállalja saját magát, bízik saját magában.


"Szeretem a swagger szót, mert azt hiszem, a swagger azt jelenti, hogy bízom magamban. Bemutatom magam a világnak, élvezem a körülöttem lévő világot. Úgy gondolom, hogy amit szépségiparnak neveznek, azt swagger-iparnak kell nevezni."


"Azt hiszem, úgy jutottam túl a fiatalkori bizonytalanságaimon, hogy felnőttem, megöregedtem. Előfordul! Továbbra is dolgoznod kell magadon egy bizonyos mértékig, de ez a nagy előnye, én ezt úgy hívom, hogy felnőttem, mások öregedésnek hívják. Mert ennek is vannak előnyei, és az egyik előnye az, hogy szó szerint bölcsebb leszel, szó szerint többet tudsz."

Aztán a videóban azt is bevallotta, hogy az évek során megváltoztatta szépségápolási rutinját. "Fiatal koromban sokszor sminkben feküdtem le, mert már nem volt erőm lemosni, most már persze mindig lemosom a sminket. Természetesen ahogy öregszel, egyre jobban odafigyelsz arra, hogy mit csinálsz a testeden belül és azon kívül is."


"Ha lenne egy mantra, amit átadnék a fiatalabb nemzedéknek, az az lenne, hogy jobban törődj azzal, ami a testedbe kerül, mint amit kívülről a testedre teszel. Egy gyönyörű szempillaspirál vagy rúzs remekül fel tudja dobni a kinézetünket, de az igazán tartós dolgok azok, hogy szép legyen a bőröd, fitt legyél – semmi extrém – és egészségesen táplálkozz. Tegyél meg mindent, de ne csinálj túl sokat semmiből, ez az én stratégiám.

"Szeretek (alkoholt) inni néha, és szeretem a fánkot, de nem eszek meg hat fánkot. És nem iszok meg egy üveg bort. Mondjuk a férjem vitatkozna ezzel(nevet), de próbálok nem meginni egy üveg bort!"


"A kilencvenes évek elején játszottam egy sorozatban, melynek a címe Prime Suspect volt, talán ez volt az első olyan krimi sorozat, ahol női karakter volt a főszereplő és rettentően sikeres volt, de egy ponton, a csúcson abbahagytam. Színház, televíziózás, mozi, a szerepeim típusát is mindig próbáltam keverni. Ha valamiben például nagyon jó voltam, akkor a következő szerepem biztosan egy teljesen más volt, hogy ne azonosítsanak egy bizonyos karakterrel."


A filmben, tévében és színpadon játszott ikonikus szerepeiről ismert Helen Mirren idén négy filmmel jön ki: The Duke ( A herceg), a White Bird (Fehér madár: Csodatörténet), a Golda és a Shazam! Fury of the Gods .


Férjével, Taylor Hackforddal 24 éve vannak együtt.

"Munka, egy kapcsolat egyértelműen munka. Nagyon fontos, hogy akit szeretünk és akivel együtt vagyunk, engedjük annak lenni, aki. Akkor is ha néha ezt nem szeretjük. (nevet) Folyamatosan felfedezed, tanulsz arról, akit szeretsz, aki néha teljesen meglep. A bátorság, a türelem vagy a nagylelkűség új szintjeit találhatod meg, vagy valami olyat találsz, amiről nem is tudtad, hogy ott van."


"A szerelem nagyon fontos része a saját identitás tudatod fenntartása. Bizonyos értelemben ez a legfontosabb az egészben, hogy legyél őszintén és hitelesen az, aki vagy."



DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page