top of page
Egyre fontosabb a társadalom jövőképességének aktív alakítása, én úgy tudok ehhez hozzájárulni, hogy reflektorfénybe helyezem azt a korosztályt, mely jelenleg láthatatlanságra van ítélve: a 40+ nőket, akik a családok, a közösségek, a társadalom alappillérei. A fenntartható életmód szerves része kell hogy legyen, hogy felismerjük és értékeljük az egyének értekeit, kortól függetlenül.

IVÁNYI ORSOLYA (49) kommunikációs tanácsadó, közösségépítő, menopauza edukációs aktivista, az „Éljenek a 40 feletti nők!” közösség és mozgalom alapítója, a Magyar Menopausa Társaság vezetőségi tagja, a magyarországi Menopauza-barát Munkahely program megalapítója. 2022-ben jelent meg Toszkán Love Story című memoárja, 2023-ben pedig a Mindent a változókorról című könyve a menopauzáról. 2020 óta a Vichy Neovadiol Változókor nagykövete.

 

A középkorú nők helyzetének, kihívásainak és lehetőségeinek témáját tűzte a zászlajára, úgy gondolja, ez az életszakasz kiváló lehetőség önmagunk újradefiniálására. Előző életében multicégek és ügynökségek (Vodafone, Grey, Wizz Air, G2 London) kommunikációs menedzsere volt Budapesten és Londonban. Egyszemélyes kommunikációs ügynökségét Toszkánából vezérli, ahova férje révén költözött hat éve.

 

"Ma már nem akarom minden nap megváltani a világot, de alapvetően az hajt, hogy változást érjek el és nyomot hagyjak. Az első blogomat 36 évesen indítottam, jó apropónak tűnt, éppen költöztem Londonba egy munka kapcsán, gondoltam, téma lesz bőven. PR menedzserként az írás nem volt probléma, hamarosan havonta 20 ezren olvasták a londoni kalandjaimat, az Index előszeretettel kitette a főoldalra. Nem sejtettem, hogy ez még semmi. 2016-ban egy szerelem Toszkánába sodort, újra kellett definiálnom saját magamat és a blogomat is. 42 éves voltam és azt vettem észre, hogy velünk, 40 feletti nőkkel nem foglalkozik senki, nem találtam olyan hasznos tartalmakat, amelyek minket céloznának meg. Így született meg az "Éljenek a 40 feletti nők!" szlogen, közösség, mozgalom és az én küldetésem, amelyhez szorosan kapcsolódik a változókor/menopauza témája. Ki gondolta volna, hogy a menopauza így megváltoztatja az életemet!"

Ivanyi Orsolya sajto.jpg

Bevezetés a változókor rejtelmeibe avagy
menopauza a-tól z-ig 

Rendhagyó előadás a világ egyik legnagyobb női rejtélyéről!

A menopauza egy természetes folyamat, mely minden nő életében bekövetkezik, és erőteljes kihatással lehet az élet minden aspektusára, az egészségen át a párkapcsolatra és a munkavégzésre is. Bár az emberiség felét érinti, mégsem beszélünk róla eleget és megfelelően. 

- Naprakész információk a menopauzáról

- Tabuk, stigmák, sztereotípiák

- A menopauza, mint lehetőség

- Változókor stílusosan

Forbes Power Women Gala 2024

Forbes Power Women Gala 2024

Fotó: Fejes Bence

wmn.hu - Breakout Room

wmn.hu - Breakout Room

37 ezernél jár a nézettség, ez a valaha készült legnézettebb interjú velem. Bízom benne, hogy átment az üzenet: a 40 és 50 feletti nők közel sem láthatatlanok (bármit is állít a Telex..😜), sőt, és az öregedés lehet felszabadító is (már ha megérjük) és egyben kreatív megélés is! A változókor lehet lehetőség, ha úgy akarjuk. És köszönöm WMN és D. Tóth Kriszta, hogy segítitek terjeszteni az igét: a középkorú nők ugyanúgy értékes tagjai a társadalomnak!

ELLE Awards

ELLE Awards

„Minél több nő vállalja nyíltan a menopauzát és az azzal járó tüneteket, annál inkább válik mindez l

„Minél több nő vállalja nyíltan a menopauzát és az azzal járó tüneteket, annál inkább válik mindez l

Aktivistaként több célt tűztem ki magam elé. Egyrészt minél többet akarok beszélni a menopauzáról, hogy többé ne legyen tabu, másrészt hiteles forrásból származó információkkal akarom ellátni a nőket és jó lenne elérni, hogy minden érintett kapjon megfelelő ellátást.

Menopausa Musical 300. előadás

Menopausa Musical 300. előadás

A Menopauza musical 300. előadás - ami március elején volt - kapcsán beszélgettünk a világ egyik legérdekesebb női misztériumáról, és kicsit a színfalak mögé is néztünk Bank Tamással, a Játékszín igazgatójával és Náray Erika színművésszel, a darab egyik dívájával, D. Tóth András kérdezett minket.

Forbes 33 selfmade women

Forbes 33 selfmade women

A legjobbak a váratlan örömök.Böngészem a listát, amikor is egyszer csak meglátom a saját nevemet! Micsoda meglepetés és öröm. Mi ebből a tanulság? Volt egy ötletem, amiből ügyet csináltam, mert a menopauza ügy. Nulláról indulva átlagon felül lelkesedés, elszántság, hosszú dolgos éjszakák és nappalok. Közben magamat is újra definiáltam, a személyes márkám erőteljes eleme, hogy 40 pluszosként (na jó 49) a középkorúság értékességét láttassam.

economx.hu: A menopauza rengeteg női karriert tesz tönkre titokban

economx.hu: A menopauza rengeteg női karriert tesz tönkre titokban

Iványi Orsolya menopauza-szakértő kutatásai alapján Magyarországon a női munkavállalók 75 százaléka már tapasztalta, hogy a menopauza hatással volt a munkavégzésére, 30 százalékuk nem tudott megfelelően teljesíteni emiatt. Ugyanakkor nem muszáj ennek így lennie. Interjú.

Sláger Rádió / Kult

Sláger Rádió / Kult

Íróként nemcsak a menopauza tabuit dönti le, de új perspektívát is nyit a változás ezen természetes szakaszáról, amely minden nő életében bekövetkezik. Beszélgetésünk során betekintést nyerhetünk abba, hogyan érintheti a menopauza az egészséget, a párkapcsolatokat, sőt még a munkavégzést is.

Funzine: 9 kihagyhatatlan pszichológiai és önfejlesztő könyv idén őszre

Funzine: 9 kihagyhatatlan pszichológiai és önfejlesztő könyv idén őszre

A hormonterápia valóban mellrákot okoz? A hőhullámok tényleg évekig is jelentkezhetnek? Mi az a perimenopauza? Itt az ideje, hogy őszintén beszéljünk a változókorról! A menopauza természetes folyamat, amely egy bizonyos kor után minden nő életében bekövetkezik, és erőteljes kihatással lehet az élet minden területére, az egészségtől a párkapcsolaton keresztül a munkavégzésig.

Remind Magazin

Remind Magazin

Nők Lapja Változókor Melléklet

Nők Lapja Változókor Melléklet

Könyves Magazin

Könyves Magazin

Iványi Orsolya könyve tabuk nélkül magyarázza el, mi zajlik a nők testében a változókor alatt

Újra! Alkotó Energia

Újra! Alkotó Energia

Mindent a változókorról: A menopauza összeköt - Iványi Orsolya, az „Éljenek a 40 feletti nők!” közösség építőjeként, olyan mélyen beleásta magát a menopauza témakörébe, hogy a Jaffa Kiadó gondozásában nemrégiben megjelent egy tudományos alapokra épített, hiánypótló könyve, Mindent a változókorról címmel.

nlc.hu

nlc.hu

„Elsírta magát, annyira örült annak, hogy visszakaphatja az életét” – Ezért fontos, hogy a menopauza ne legyen tabu

5 szuper könyv, női szerzőktől

5 szuper könyv, női szerzőktől

Újra! élek: Aznap nagyon közelinek éreztem a halandóságot

Újra! élek: Aznap nagyon közelinek éreztem a halandóságot

Tv2/Mokka

Tv2/Mokka

Fontos, hogy minél többet beszéljünk a nőket érintő gyakori betegségről: Évről-évre másfélmillió nő lesz érintett a menopauzától. Az október sok minden más mellett a menopauza hónapja is, melyről most Iványi Orsolya aktivista beszélt.

Sláger rádió / Hétköznapi példaképek

Sláger rádió / Hétköznapi példaképek

Akkor is makacs is vagyok, ha nincs igazam.” Iványi Orsolya a végtelenségig bátor, aki folyamatosan tágítja a határait. Vác-Budapest-London- Budapest-Toscana. Négy város, négy nagy döntés, négy váltás.

Tilos rádió - Drágám, hol a vacsorám?

Tilos rádió - Drágám, hol a vacsorám?

Forbes, 2023. szeptember, Egészség rovat, Rapid

Forbes, 2023. szeptember, Egészség rovat, Rapid

Nők Lapja, 2023. június

Nők Lapja, 2023. június

Jól mutatja a menopauza témájának hiányosságait, hogy itthon alig találunk kötetet, mely legalább összefoglaló jelleggel kitérne a változókor körüli homályos kérdésekre. A hamarosan megjelenő, Mindent ​a változókorról című könyvre azonban érdemes lesz várnunk, ugyanis a Magyar, valamint a Nemzetközi Menopauza Társaság tagjaként is ismert aktivista, Iványi Orsolya oszlatja el benne a kétségeket.

Good Stuff

Good Stuff

„A menopauza nem mítosz, hanem a valóság!”

HR Master

HR Master

Top 20 HR-INNOVÁCIÓ és A MÖGÖTTÜK ÁLLÓ SZAKEMBEREK

Coloré.hu

Coloré.hu

40, 50 vagy 60 felett is tudunk értéket teremteni, de jobb lenne, ha a fiatal generációval együtt tehetnénk ezt – Iványi Orsolya menopauza aktivistával beszélgettünk

Tv2 Mokka

Tv2 Mokka

Martha Stewart 81 évesen lett címlaplány

TV2 Mokka

TV2 Mokka

Beszéljünk a változókorról: A 40 feletti nők kihívásokkal néznek szembe

Bézs Rádió

Bézs Rádió

Negyven felett is van élet, semmihez sem vagyunk öregek, és sosem késő változtatni, vallja Iványi Orsolya. (március 22.)

Tv2 mokka

Tv2 mokka

Csak hazánkban 1 millió nő szenved a menopauzától. Iványi Orsolya és Dr. Békássy Szabolcs háziorvos megszólalt a betegséggel kapcsolatban: Így segíthetünk a nőknek.

Kreatív / Recharge

Kreatív / Recharge

Cél nélkül bolyongok, hagyom, hogy hasson rám a város

FORBES

FORBES

A menopauza egy aranybánya, mondja Iványi Orsolya, közösségépítő blogger, menopauza-kutató, az ország egyetlen menopauza influenszere és aktivistája. Szerinte az orvosok és az érintett nők sem foglalkoznak eleget a témával, holott az hosszú éveken át és majdnem mindenkit érint, messze nem (csak) a hőhullámok miatt. Interjú láthatatlansági szindrómáról, a perimenopauza mentális tüneteiről, elsárkányosodásról, a férfi kollégák dilemmáiról, a hormonterápia értelméről és kockázatairól.

TV2 Mokka

TV2 Mokka

TV2 Mokka - El kell engedni a rettegést: 40 felett sem kell lemondanunk a boldogságról: Iványi Orsolya kommunikációs tanácsadó volt a Mokka vendége, aki arról mesélt, hogy miként lehetünk boldogok 40 év felett is.

HVG Nő

HVG Nő

HVG NŐ - Öregedés csak bátraknak? - "Ifjúságorientált társadalmunk mindent megtesz azért, hogy úgy érezzük, öregedni kellemetlen, főleg ha látszik is rajtunk. A csapból is az anti-aging marketing folyik, az 50 az új 30, a kor csak egy szám, a középkorú nők pedig fogják a fejüket, mégis hogyan kellene az öregedéshez hozzáállni?"

kreativ.hu

kreativ.hu

kreativ.hu - A semmittevést is meg kell tanulni - Iványi Orsolya menopauza-aktivista és közösségépítő. 42 évesen éles váltással hagyta mögött kozmopolita multis karrierjét, hogy egy kis toszkán faluban indítsa újra életét, ahova egy véletlen szerelem sodorta. De mi is az a dolce far niente?

Femina Podcast

Femina Podcast

Femina Podcast - 40 felett is találhat szerelmet, férjet, küldetést a nő - meghívtak a Femina podcas - Iványi Orsolya kommunikációs tanácsadó, közösségépítő, blogger és menopauzaaktivista, aki a negyven feletti nők helyzetének, kihívásainak és lehetőségeinek témáját tűzte a zászlajára. Változókorral kapcsolatos tevékenysége hiánypótlónak számít itthon, holott a téma számos nőt érint.

Egyenlítő Alapítvány / Index.hu cikk

Egyenlítő Alapítvány / Index.hu cikk

Még mindig nem beszélünk a nőket érintő legnagyobb taburól Egymillió magyar nő lehet ma menopauzában, ezek után jó kérdés, hogy egy nőnek miért szégyen máig átmenni a változókoron, és kezdenek-e ezzel bármit a hazai munkahelyek?

Interjú  - Karc FM / Spájz

Interjú - Karc FM / Spájz

Glamour

Glamour

#ahánynőannyimenopauza Milyen menő, hogy már a GLAMOUR Hungary-ban is lehet olvasni a menopauzáról!! 🤟

HVG Nő - Mivel tehetjük fentarthatóbbá az életünket?

HVG Nő - Mivel tehetjük fentarthatóbbá az életünket?

"Egyre fontosabb a társadalom jövőképességének aktív alakítása, én úgy tudok ehhez hozzájárulni, hogy reflektorfénybe helyezem azt a korosztályt, mely jelenleg láthatatlanságra van ítélve: a 40+ nőket, akik a családok, a közösségek, a társadalom alappillérei. A fenntartható életmód szerves része kell hogy legyen, hogy felismerjük és értékeljük az egyének értekeit, kortól függetlenül." Köszönöm HVG Extra A Nő magazin

nlc.hu

nlc.hu

Ki marad életvidám 40 felett? Egyesek, túl a 40-en végképp elvesztik a hitüket, a motivációikat, mások pedig szárnyalnak, kiteljesednek, sokkal inkább, mint valaha. Min múlik ez? Ti mit gondoltok? Az én gondolataim a cikkben! Köszönöm nlc.hu és Mekis Csilla ! 💜

Kossuth Rádió/Napközben

Kossuth Rádió/Napközben

Október 18-án a Menopauza világnapja, ennek kapcsán beszélgetünk arról, hogy ez a természetes életkori változás milyen rendkívüli helyzeteket tud teremteni, miért érdemes különös figyelemmel fogadni és megtanulni élni vele. Vendégünk lesz a Menopauza Társaság korábbi elnöke, dr. László Ádám professzor, a Magyar Menopauza Társaság előző elnöke és Iványi Orsolya, aki a társaság tagja és egy több mint 5000 érintett hölgyből álló közösséget működtet, ahol megbeszélik a problémáikat tapasztalataikat.

Spektrum Home

Spektrum Home

Miért nem az 50 az új 30? A kor miért nem csak egy szám? Miért ünnepeljük meg még jobban a szülinapokat? Miért legyen öregedési stratégiánk? És egyébként is, 40 felett az élet ugyanolyan mint előtte, csak sokkal okosabbak, megfontoltabbak és magabiztosabbak vagyunk már!

gyogyzona.hu

gyogyzona.hu

Válásba is hajszolhat a menopauza - Minden érett nő életében bekövetkezik, de senkit nem készítenek fel rá: a menopauza Iványi Orsolya szívügye. A negyven fölötti nők közösségét építő, Olaszországban élő menopauza-aktivistával az öregedéshez fűződő ambivalens viszonyunk mellett természetesen a változókorról beszélgettünk októberben, a menopauza világhónapjában.

Egyedülálló menopauzaprogramot indított a Tesco

Egyedülálló menopauzaprogramot indított a Tesco

A legtöbb munkáltatónál egyelőre nincsenek kialakult folyamatok arra, hogyan könnyítsék meg a változókorú női munkatársak mindennapjait és támogassák őket a munkavégzésben. Bár a középkorú női munkavállalók kétharmadát érinti a menopausa, a hazai nők többnyire csendben szenvednek, mert sok esetben kínosnak érzik a témáról beszélni.

divany.hu

divany.hu

Nem leszünk láthatatlanok! Nem kérdés, hogy zajlik a forradalom, a negyvenes és ötvenes nők forradalma! ⚡⚡⚡ Újra definiáljuk az öregedés és változókor fogalmát, úgy, ahogy nekünk tetszik. És nem tagadjuk le a korunkat, mert nincs miért. Mert büszkék vagyunk arra, hogy ennyit éltünk és jó sok mindent letettünk az asztalra. Elég azokból a sztereotípiákból, hogy egy nő már nem képvisel értéket, ha nem fiatal.

Marie Claire

Marie Claire

Orsolya célkitűzése, hogy újra értelmezze a menopauza fogalmát a közvéleményben.

Tilos Rádió

Tilos Rádió

Jót beszélgettem Balogh Orsolyaval, akivel a Neverordinary csoportban ismertük meg egymást, ugyanis meghívott a műsorába a Tilos Rádióba, amelynek a neve Be your own sugar daddy. Állítólag nem volt rossz, bízom benne, hogy nem voltam unalmas! Sok menopauza, of course, meg hogy miért hívom magunkat elasztikus generációnak, miért elavult az anti-aging..

Nők Lapja

Nők Lapja

Nem rossz egy mondatban lenni Michelle Obamaval! 😎 Köszönöm Nők Lapja, Lilla Koronczay az interjút! 3 ève amikor megtaláltam a küldetésemet, fogalmam sem volt, hogy ez micsoda fordulatokat hoz majd ez az életembe. Ès hogy nem kell magányos harcosként küzdenem, azért, hogy ne legyen tabu téma a menopauza, köszönöm Vichy, Tesco Magyarország, Magyar Menopausa Társaság ès Egyenlítő Alapítvány, akik mellettem és velem tartanak ezen az úton, hogy együtt döntögessük le a tabukat!

Karc FM / Spájz

Karc FM / Spájz

Milyen 40 feletti nőnek lenni és visszautasítani a láthatatlanságot, természetesen a menopauzát is kiveséztük, hogy nem #nemmaganügy, és milyen fontos a közösség ereje, és hogy milyen büszke vagyok a mi szuper zárt csoportunkra, és hogy milyen jó, hogy már vannak olyan cégek mint a például a Vichy, amely kifejezetten menopauzális nőknek kínál krémeket. Aztán arról is, hogy a média milyen terhet ró a nőkre.

TV2/Mokka

TV2/Mokka

Még mindig tabu a klimax Így segíthet benne a közösség ereje

nlc.hu

nlc.hu

„Ha Carrie 2021-ben is tüllszoknyában fog rohangálni az éjszakában, hogy partit keressen magának, az nem lenne túl előremutató. Kelleni fog bele valami üzenet, és az nem lehet ugyanaz, mint ami 25 évvel ezelőtt volt. Az ötven felettiek már másról beszélnek, mást olvasnak, más emberekkel érzik jól magukat, és más akadályokkal küzdenek a társkeresés során, mint a harmincasok, vagy a negyvenesek."

Fashion Street Magazin

Fashion Street Magazin

Soha nem átlagos - Az első 40 év feletti influenszer Magyarországon

Pesti Hírlap

Pesti Hírlap

Depressziót is okozhat a menopauza

Divany

Divany

Milyennek látod ennek a korosztálynak a megítélését? Azt látom, hogy a 40 feletti nőkkel senki nem törődik. A társadalom, a média nyomására mindenki tökéletesnek akar látszani, mindenki az ifjúságot hajszolja, és a nőnek akkor van értéke, ha fiatal/csinos/tud gyereket szülni. A negyedik X után, mi nők is elkezdjük azt hinni, hogy elértéktelenedünk. Az öregedés eleve negatív tartalommal bír, holott ugyanaz, mint a fiatalság: egy állapot. Persze azt én sem mondom, hogy az öregedés egy joyride.

Kreatív Szalon Sólyom Gabival

Kreatív Szalon Sólyom Gabival

Sólyom Gabi, az első igazi munkahelyemen volt kolléganőm a pr osztályon, ő már tapasztalt volt, én meg tök kezdő, sokat tanultam tőle. Azóta eltelt 20 èv (ha jól számolok), már egyikünk sincs a pr szakmában, más irányokat talàltunk, de a kreativitás maradt.

Szabad Föld

Szabad Föld

Merjünk róla beszélni!

bottom of page