top of page

Szeretném, ha változna a közfelfogás a változókorban lévő nőkről – Hadas Kriszta az öregedésről

"Könnyű elintézni ezt a dolgot, mert nem beszélünk róla, mert szégyelljük, hogy ez az öreg tyúkok hisztije. Nem! Otthon is mindig azt mondtam: csináld végig egy napomat. Amikor felkelsz, már rosszul vagy, de ugyanúgy végig kell dolgoznod a napodat. Fejben ott kell lenned, fegyelmezned kell magad, el kell viselned a tüneteket, miközben nem vagy jól. Rosszul érzem magam fizikailag és lelkileg. És próbálj így helyt állni éveken keresztül. Valóban van egy ilyen társadalmi stigma, hogy az öreg nők hisztisek. Ezt egy férfire soha nem mondanák ebben az életkorban. Jó esetben mindenki lesz 50, 60, 70 éves, ez az élet velejárója, nem szabad emiatt senkit sem leöregezni." - mondja Hadas Kriszta.


Íme, a Vichy podcast sorozat következő része, amelyben ismét a változókor a téma, most Hadas Kriszta televíziós szerkesztő, riporter és dr. Katona Renáta szülész-nőgyógyász beszélgetnek László Kriszta újságíróval.


Nem is érthetnénk jobban egyet!


Negyvenéves kor felett a nők többsége furcsa tüneteket kezd el észlelni magán. Időnként erőteljes hőhullámok törnek rájuk, megmagyarázhatatlan hangulatingadozások teszik kellemetlenné a hétköznapjaikat. Nem tudnak rendesen aludni, a szex sem érdekli őket annyira. Kimarad, vagy korábban jön meg a menstruációjuk és a bőrük, a hajuk szerkezete sem olyan már, mint fiatalabb korukban. Mindez a változó kor közeledtét jelzi, amire érdemes lelkileg és fizikailag is felkészülni.

Nem betegség, hanem korral járó, teljesen természetes állapot, ami minden nőt elér egyszer, mégsem szeretünk beszélni róla. Főleg Magyarországon, ahol a menopauza még mindig tabutémának számít, pedig az érintett nők nagyon szívesen megosztanák másokkal személyes tapasztalataikat. Dr. Katona Renáta, szülész-nőgyógyásszal és Hadas Kriszta televíziós műsorvezetővel, riporterrel beszélget László Krisztina újságíró a tünetek hátterében zajló hormonváltozásokról beszélgetünk, amelyek okai és magyarázatai a nők testében és lelkében lezajló folyamatoknak ebben az időszakban.
Comments


DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page