top of page

#havitizes: Iványi Orsolya ajánló rovata - 2022. március

A #havitizes Iványi Orsolya ajánló rovata. Havonta egyszer 10 dolgot ajánlok a figyelmetekbe, természetesen csak olyat, amit kipróbáltam és tetszik/bevált. Törekszem arra, hogy kapcsolódjon a 40+ életmódhoz illetve hogy a csoporttagok vállalkozásait ajánljam. Mindenhol fel van tüntetve, hogy vettem/kaptam/reklám. A képeket saját magam készítem (csak saját képeket használok) és nem retusálok. Jó nézgelődést!

Ha szeretnél nálam hirdetni: hello@orsolyaivanyi.com


 


Életközepi válság vagy változókor?

Sok nő érzi a negyvenes éveiben, hogy valami nem stimmel, egyfajta fásulttág, unalom telepszik rá a hétköznapokra, mintha semmi sem lenne jó. Pedig még az is lehet, hogy minden stimmel: jól keresünk, szeretjük a munkánkat, még a párkapcsolatunk is rendben van, és mégis, valahogy úgy érezzük, hogy belefáradtunk az életbe. Pontosan ezzel egy időben indul meg a menopauza előtti felvezető hormonális átmenet, amelyről sokan nem is tudnak, pedig ennek a tünete is lehet olyan, mint az életközepi válságnak. Szalay Ágnes most megjelent könyve az "Éppen jókor" címmel, gyakorlati útikalauzként kíván segítséget adni azoknak, akik nem csak túlélni, hanem pozitívan akarnak kijönni ebből az életszakaszból.

Link az interjúhoz: https://bit.ly/3Nm3Hgu

Link a könyvhöz: https://bit.ly/3ont3zr


Hamarosan játék keretében kisorsolunk egy könyvet, figyeld az FB oldalamat!


 


Kollagén: a hosszú távú partner

A legtöbb nő 40 felett felteszi magának azt a kérdést egyszer, hogy vajon tényleg el kellene-e kezdenie kollagént szedni. Nálam is így kezdődött pár éve, és bár 35 körül indul meg a kollagén csökkenése, én 40 felett kezdtem el foglalkozni azzal, hogy mivel lehet lassítani az öregedés jeleit, mert hát a jelek egyre csak jönnek. Szóval, ha még nem próbáltad, itt az ideje, persze 1-2 hét alatt ne várjunk csodát, a rendszeresség a siker kulcsa, a bizonyított kutatások is 8 hetes kollagén kúrát javasolnak az eredmény érdekében. (lásd lejjebb a források*) Én is kollagén szkeptikus voltam sokáig, bújtam a szakirodalmat, és szorgalmasan teszteltem a termékeket. Így találtam meg a Collagen Cocktailt tavaly, vagyis fordítva történt, a márka anit-aging tanácsadója Tímea - aki közösségünk tagja is és jó pár éve foglalkozik azzal, hogy lassítsuk az öregedést - keresett meg, hogy próbáljam ki. Nos, mivel bevált, ezért reklámozom, máskülönben nem tenném. Az íze kifejezetten jó, nekem a barackos jött be a legjobban, még a férjemet is rászoktattam!

Mire számíthatunk? Jelentősen tudja növelni a bőr hidratáltáságát, rugalmasságát, feszesebbé válhat a bőr textúrája és csökkentheti a szárazságát. A ráncokat is halványítja (kinek milyen mély ránca van), ezenfelül erősödhet a haj és a körmök. De ne feledjük, minden mindennel összefügg! Igyunk eleget, aludjunk minimum 7 órát, mozogjunk sokat és kevesebb stressz!

És ami még kiegészítheti a hatást: együnk anti-aging ételeket, de ezt Tímea jobban tudja, van ugyanis egy speciális programja, a SMART-aging protokoll™, mely mostanában indult, még több infó a honlapon.

A linkre kattintva tudsz körülnézni a különböző ízesítésű kollagén italok között: https://bit.ly/3L2dqq1 Töltsük azokat a kollagén raktárakat! :) Csomagban, 2-3-4 üveggel kedvezőbb vásárolni. #reklám #kaptam


 






Kleanthous kezelés a Your Skin Medicalban

Semmi sem öregít jobban, mint az előnytelen frizura, a rossz fogak és a fáradt bőr.

A jó hír, hogy mindegyiken lehet javítani, kortól függetlenül. Ismét a Your Skin Medical-ban jártam, most egy másik kezelést próbáltam ki (korábban volt többször a mezopen), ugyanis úgy éreztem, hogy a bőrömnek jól jönne egy kis megújulás, mostanában egyre többször érzem, hogy száraz és feszül az arcom. Egy Kleanthous bőrmegújító kezelésen voltam, az YSM-ben ezzel a márkával dolgoznak.

A Kleanthous egy magas hatóanyagtartalmú exkluzív orvos-esztétikai kezelés, mely során ultrahang készülék segítségével juttatják el a hatóanyagot a bőr mélyebb rétegeihez. A kezeléssel maximálisan elégdett voltam, ezért is került be a #havitizes blokkba, szerintem látszik is a fejemen, hogy jól sikerült a kezelés.

Kezelésről bővebben: https://bit.ly/3D0kKzM

Így néztem ki a kezelés után!



 


Jil Sander Sun Shake

Az egyik nyári parfümöm, amire 3 éve akadtam rá, sok vegyes kritikát olvastam róla, de nem érdekelt. Lehet azért, mert életem első designer táskája egy Jil Sander darab volt (egy sötétkék minimalista clutch, monogram belenyomva nagyon kicsivel), vagy mert emlékszem az újsághirdetésekre, melyeken ő maga szerepelt, és amúgy most 78 évesen is jól néz ki, gyanítom valahogy össze akartam kapcsolódni ismét Jil Sanderrel. A eredeti SUN parfüm 1989-ben látott napvilágot, ez a SHAKE pedig a 2016-os verziója. "A nyár nem csak egy évszak, hanem tudatállapot." - mondja a szlogen. Állítólag ez az első szabadalmaztatott 2 fázisú parfüm, talán látszik a képen, ahogy elválik a két színű folyadék.

Nekem tényleg olyan, mint a nyár. Mármint azok a nyarak, amikor (még) felhőtlenül lehetett a nyarat élvezni, és nem kellett törődni semmivel. Mostanában ezt az érzést kerestem, de a férjem mondta, hogy sajnos ez már nem jön vissza, ne is keressem. A "belehalok olyan meleg van, de nem érdekel", az öröm, hogy nyár van, és még beúszik a víz és a virágok illata is.

Link nincs, online ritkán lehet találni, boltokban egyszerűbb keresni.


 

Sephora mániás vagyok bevallom, és ezért nagyon örülök, hogy Olaszországban üzemelnek, és ráadásul 3 is van a közelemben! (Pisa, Lucca, Firenze) Főleg a saját márkás termékeik és a kisebb, progresszív márkák érdekelnek náluk.

Ezt a bőrradírt már tavalyelőtt felfedeztem magamnak, most megint sűrűbben használom.

Vulkáni homokkal és marulaolajjal megbolondított hámlasztó bőrradír, eltávolítja a bőr szennyeződéseit és az elhalt hámsejteket. Heti 2-3 alkalmat ír, én max. 2 alkalommal használom, eléggé érzékeny a bőröm. Egy kis vízzel kell keverni a szemcséket, és finoman masszírozni az arcon.

Az eredményt imádom, elképesztően jó tapintású utána a bőröm.

Tudom, hogy ellentmondásos a termék, van aki, szerint már nem kellene ilyen kis szemcsés fizikai hámlasztót használni, de nekem nagyon bejön.

Vegán, és az összetevők 97%-a természetes. A csomagolás újrahasznosítható.


 




Emlékszem, három éve történt, egyszer csak homályos lett a telefonom! Viccet félretéve, legnagyobb megdöbbenésemre, a látásom egyik napról a másikra romlott el, tudjátok, amikor már nem elég hosszú a kar, hogy elég távolra tartsd azt, amit látni akarsz. Ennek köszönhetően vettem jó pár menő színes olvasószemüveget, de tudtam, hogy kellene egy profibb megoldás. Így amikor a zárt csoportban előjött Edit, hogy a lánya, Katinka optikai szalont vezet és felajánlott minden csopitagnak 20%-ot (visszavonásig!), akkor tudtam, hogy ott a helyem. Elfáradtam egy nagyon profi látásvizsgálatra, kiderült, hogy még a szemeim "rosszasága" is különböző, és már nem 1.5, hanem 2-es.

Aztán pedig választottam egy ilyen menő svájci szemüvegkeretet!

Link az üzlethez: https://bit.ly/3uiia47

 



Pink kendő virággal

A kiegészítő, ami biztosan feldobja a napodat és a ruhádat! Amikor megláttam ezt kiegészítőt a Zara oldalán, tudtam, hogy kell egy ilyen nekem. Vagyis kettő, mert feketében is vettem egyet. Eszembe juttatta, hogy húszas éveimben volt valami hasonló nyakbavalóm, és mennyire szerettem, és amúgy is imádom a kiegészítőket, úgyhogy teljesen fel vagyok dobódva tőle!

Ára: 3.995 Ft #vettem


 

Purito arctisztító

Elég büszke vagyok magamra, hogy erre az arctisztítóra magamtól rátaláltam, ugyanis később olvastam, hogy azok a tudatos bőrápolók, akik sokkal többet tudnak nálam a témáról, azok is kedvelik. Amúgy a tuti arclemosó megtalálása egy életen át tartó küldetés! Ez egy gél állagú lemosó, nagyon kevés kell belőle, egy borsónyimondjuk, habosítani kell vízzel kézen (arcon is lehet, de akkor nekem jobban szárít), amúgy csak enyhén habzik, és talán teafa illata van, nem tudom pontosan beazonosító, néha mentolosnak érzem. Nem szárít, érzékeny bőrre is jó.

DM-ben vettem, 4.200 Ft.

Hasonló a múltkori #havitizesben ajánlott Geek&Gorgeous Jelly Jokerhez egyébként. Én most hármat váltogatok, a 3. majd a következőben jön.


 


Geek & Gorgeous 101 A-Game 5

Ha valamennyire érdekel az, hogyan lassítsd a bőröd öregedését, akkor biztosan hallottál már a retinolról. Azt is írhatnám, hogy az egyik legjobb anti-aging cucc, de már annyira unom az anti-aging kifejezést..SZóval, a retinolfélék családja a legbiztosabb és legbizonyítottabb dolog, ami tehetsz a lassítás érdekében. Ez a termék kezdőknek is szuper, gyorsan beszívódó, emulziós állagú 0.05% Retinal szérum, közepes erősségű. A retinol nagytestvérét, retinal-t tartalmazó emulzió, ami hatékonyan segít felvenni a harcot a bőröregedés jeleivel, és kisebb eséllyel okoz irritációt, mint a hasonló tudású és erősségű retinolos termékek. A retinal becslések szerint több mint 10x olyan hatékonyan alakul át a bőrben az aktív sav formára, mint a retinol, így az A-Game tudásban egy közepes (0.2-0.5%-os) retinolos termékhez hasonlítható. 100%-ban illat- és színezékmentes. Ha használod minden este, reggel pedig fényvédőzöl, máris megtetted a két legfontosabb dolgot, amit egy tudatos 40 feletti bőrápoló tehet!

 


Inglot alapozó

Bevallom férfiasan, jó sokáig alapozó ellenes voltam, és csak 2-3 éve jöttem rá, hogy egy jó alapozó csodát tud tenni az arcommal. Persze, ezt sem volt könnyű megtalálni, de szeretek kísérletezni!

Az Inglot márka akkor került a látóterembe, amikor még Londonban éltem és mindenki áradozott róla, hogy milyen menő, mondjuk ha az Oxford Street-en is van üzlete, akkor tényleg az. Négy éve a márka magyarországi forgalmazója, Sára - nem kell mondanom, hogy csoporttag, ugye? - keresett meg, hogy dolgozzunk együtt. Azóta már volt több rendezvényeink és megyünk tovább! Nos, szóval így használok most Inglot alapozót, meg sok mást is, a highlighterüket is imádom! (meg mindent, ami csillog!)

 

Kollagén hivatkozási alapok: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26362110/ Egy 2015-ös tanulmányban arra kerestek választ arra a kérdésre, hogy a szájon át szedhető kollagénes táplálékkiegészítők vajon javítják-e a bőr minőségét. Arra az eredményre jutottak, hogy egy mindössze 8 hetes kollagén kúra szignifikánsan növelte a bőr hidratáltságát, és mindössze 4 hét kellett ahhoz, hogy szignifikánsan növekedjen a kollagén sűrűség és csökkenjen a kollagén lebontás. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24401291/ A kollagén hosszú távú (8 hét) használata szignifikánsan csökkentette a bőr szárazságát és a ráncokat, valamint fokozta annak rugalmasságát. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30122200/ Egy 3 éves kutatás, amely szintén alátámasztja a kollagénes táplálékkiegészítők bőrre gyakorolt pozitív hatását. A kollagént szedők körében mindössze 90 nap alatt 40%-kal javult a bőr elaszticitása a kollagént nem szedőkhöz (placebo-csoport) képest.



DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page