top of page

KARISMATISK: A 80 éves Zandra Rhodes az IKEA-nak tervezett kollekciót

A pink hajú, extravagáns tervezőnő nem pihen, most éppen az IKEA-nak készített nem éppen minimalista kollekciót! A KARISMATISK névre hallgató kollekció szeptember folyamán lesz elérhető Magyarországon is.


Az Instagramon ugrott fel nekem a hír, hogy Zandra Rhodes és az IKEA kollaborál, gyorsan be is regisztráltam a hivatalos online megnyitó eseményre, amely ma reggel 9-kor volt.


(És még fel is tudtam kelni, oltás utáni fáradtságban szenvedek lassan 1 hete, nagyon várom, hogy elmúljon.)


Az esemény alatt készítettem képernyőfelvételeket, nézzétek, micsoda királynői szerelésben volt jelen Zandra.


Zandra Rhodes a brit divatipar éke, textiltervező és divattervező, ő maga könnyen felismerhető pink hajáról (korábban állítólag zöld volt) és excentrikus stílusáról, és nem mondok újat azzal, hogy az alkotásai pedig pont ugyanilyenek: színek és minták kavalkádjai. Öltöztetett rengeteg hírességet (például a Queen tagjait, Diana hercegnőt) és ne felejtsem el megemlíteni, hogy ő alapította 2003-ban a londoni Divat és Textil Múzeumot, ahol rengeteg szuper kiállítást láttam.


Ahogy a sajtóközlemény mondja, nincs olyan, hogy túl sok szín vagy minta, ezt a kollekciót ugyanis nem a minimalsitáknak szánják, így én abszolút célközönség vagyok!


26 egyedi és kifejező darab szerepel a kollekcióban, például váza, szőnyeg, textíliák, párnák és az ikonikus Frakta táskát is kezelésbe vette Zandra, nem először pár éve már megszületett ez a pink csoda. Nyilvánvaló, hogy ebből majd mindenképpen kell egyet vásárolnom.


És persze, nagyon tetszik sok minden a kollekcióból, de a legjobban Zandra inspiráló élete tetszik, hogy 80 évesen ugyanúgy dolgozik, mint 30 évesen, az Instajat elnézve, pörgősebbek a napjai, mint nekem!

Ilyenkor persze elgondolkozom azon, hogy vajon én mit fogok csinálni 80 évesen, vagy hogy fogok kinézni, hol fogok lakni..és igazából kizárólag izgalmat érzek, ha arra gondolok, hogy mennyi minden vár még rám, mert csak 46 éves vagyok.





Ami még érdekes lehet, főleg azoknak akik tudnak varrni, hogy bár ruhák nem lesznek a kollekcióban, Zandra által tervezett anyagok igen! Talán függönynek túl sok, bár nem biztos! :)





Számomra a színek önbizalmat adnak, erős hitvallást: tessék, itt vagyok, lehet szeretni vagy nem szeretni. - Zandra Rhodes

Ahogy megvan az időpont, mikortól lehet kapni, jelentem!







DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page