top of page

Nem kell ahhoz sokat enni, hogy elhízzunk

Örülök, hogy Dr. Bajnok Éva - endokrinológus, obezitológus, belgyógyász megosztotta újra ezt a videót, szeretek vele interjúzni, és emlékeztet arra is, hogy 40 felett is le lehet fogyni. Csak kicsit nehezebb, meg hosszabb. Nekem 6 évig tartott!

Amikor tavaly nyáron beszélgettünk, olyan 67 kiló körül lehettem, őszre lement pár kiló, majd karácsonykor újra elbuktam, ezt jatszottam az utóbbi pár évben. Persze, nem siettem sehova, meg hát 73-ról indultam, a 60 volt a cél, de rettentően idegesített, hogy mindig a cél előtt kicsivel mondok kudarcot.

Idén márciusban aztán kiprobáltam az Alakorvoslas programot (link a beszámolóhoz alul), 67-tel kezdtem és egy hónap alatt lement 4 kiló. Est nagyon tudatosan csináltam végig, például 1 hónapig nem ittam alkoholt egyáltalán és 2 hetig semmi csoki nem volt. Aztán jött a nyár és tudtam, hogy most vagy soha.

Tulajdonképpen egy szerencsés alkohol undor is belejatszott abba, hogy az utolsó 5 kilót leadtam a nyáron, ugyanis elkezdtem nem kívánni az alkoholt. Előtte sem vedeltem mondjuk, de napi 1 valami (sör, bor) biztosan lecsúszott. Ez redukálódott heti 1-2 valamire de valahogy eltűnt a vágy az alkohol iránt. Kicsit szomorú is voltam.. (Meg aztán jön a magyarázkodás, hogy miért nem iszol alkoholt társaságban...)

Jártam konditerembe, odafigyeltem arra, hogy mit eszek, kicsit szamolgattam is, hogy tudják azért egy kis csokit enni minden nap! (Ebből nem tudok engedni, különben egész nap ezen ketyegnék!)

59 kiló vagyok és tudom, hogy nem mindig a kiló számít, sőt! De nekem ez volt a cél és így 6 év alatt megcsináltam.

Utoljára 36 évesen voltam ennyi, most 48 vagyok, szóval 50-ig még van egy kis időm, hogy alakot is formáljak! Mindig is éreztem, hogy mire 50 leszek, akkor fogom megtalálni újra magamat minden szinten.

Én nem vagyok az a fajta, aki azt mondja, hogy minden isteni 40 meg 50 évesen, mert nem, és a fizikai leépüléssel minden nap kell foglalkozni, hogy lassabban történtjen meg az öregedés (de szépen megfogalmaztam!), de tény, hogy jobban érzem magam a bőrömben, mint mondjuk a húszas éveseimben.

És nem fogom azt írni, hogy könnyű volt meg hogy nem szenvedtem. Ez kitartó munka, elhatározás ès néha vér meg veríték! 😎 De most meg nagyon jó! Szóval hajrá mindenkinek! ❤ Drukkolok mindenki, aki éppen ebben a cipőben jár!

Aki olvasna inkabb: https://bit.ly/32VhDeN

Link a cikkhez: https://bit.ly/3v8ssp4

DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page