top of page

A 92 éves Teresa megmutatja: ilyen a fenntartható divat

A fenntartható divat számomra azt jelenti, hogy keveset vásárolok, és olyan jó minőségű darabokat veszek, amelyek évekig vagy akár évtizedekig is bírják, és természetesen sokáig hordom a ruháimat. Szerencsére “semmit-nem-dobunk-ki” típus vagyok, így simán vannak 20 éves cuccaim is. Teresara megint teljesen véletlenül találtam rá az Instagramon pár éve és már írtam is róla, de most megint szeretném őt promózni, mert szerintem kevés a követője!


Teresa 92 éves volt a nyáron, 2016-ban indult az Instaja, egy szuper koncepciót találtak ki a lányával, ahol a fenntartható divat jegyében mutatják be Teresa ruhatárát, gondosan feltüntetve, hogy az adott darab melyik évből származik.


Természetesen írtam is nekik és a következőket tudtam meg:


“Igazából nem volt semmilyen célunk, amikor 2016-ban elkezdtünk képeket feltenni az Instara, szórakoztatni akartuk magunkat, a családot, a barátainkat. Szerettem volna valamit, amit az anyukámmal közösen csinálhatunk, közben jól érezzünk magunkat és a divatról beszélgetünk. Mindketten szeretjük a divatot és Teresa tényleg minden ruháját megtartotta az évek során! Az anyukám mindig vigyázott a ruháira, természetesen csak jó minőséget vásárolt de sohasem sokat, úgyhogy igen, a fenntartható divatra is reagálunk a képeinkkel. Én úgy gondolom, hogy a divat elsősorban az arányokról és a színekről szól, majd a tényleges ruhadarabról, és persze a stílus mindenekelőtt!” – írta nekem Martina.


Divat helyett stílus, mértéktelen vásárlás helyett önismeret, hogy tudjuk mi áll jól és mi nem, hogy olyan darabokat vásároljunk, melyek sokáig hordhatóak és jól kombinálhatóak. Legalábbis, én így gondolom.

A legjobb cuccai a legrégebbiek, szerintem!


Teresa Instaja: bit.ly/Teresa-Insta

Mi a legrégebbi darabotok, amit még ma is hordtok?





































DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page