top of page

#havitizes: Iványi Orsolya ajánló rovata - 2021 december

A #havitizes Iványi Orsolya ajánló rovata. Havonta egyszer 10 dolgot ajánlok a figyelmetekbe, természetesen csak olyat, amit kipróbáltam és tetszik/bevált. Törekszem arra, hogy kapcsolódjon a 40+ életmódhoz illetve hogy a csoporttagok vállalkozásait ajánljam. Mindenhol fel van tüntetve, hogy vettem/kaptam illetve reklám.
A képeket saját magam készítem (csak saját képeket használok) és nem retusálok.
Jó nézgelődést!
Ha szeretnél velem dolgozni: hello@orsolyaivanyi.com

 

Charlotte Tilbury kriomaszk

Nem újkeletű és 2022-ben sem fog lassulni az a trend, hogy egyre többet foglalkozunk otthon az arcunkkal és ehhez keresünk bőrápolási eszközöket. Ez egyértelműen a pandémia hatása, a karantén alatt egyrészt jó sokat néztük magunkat mindenféle képernyőn (Jézusom, ennyire rosszul nézek ki??), másrészt nem tudtunk sehova menni, így maradtak az otthon használatos eszközök.

Az én otthoni smart aging eszköztáram legújabb darabja ez a Charlotte Tilbury maszk, melynek működése a krioterápian azaz hidegterápián nyugszik.

Először is be kell tenni a mélyhűtőbe használat előtt 30 perccel (a saját védőcsomagolásában), a maszk alá érdemes valamilyen szérumot tenni, de nem kötelező, majd 10 percig magunkon hagyni.

Eddig kétszer használtam, az arcom érezhetően puhább és ragyogóbb volt utána ( ha írhatok ilyet), és egyáltalán nem nagyon kellemetlen a hideg. Hosszú távú hatásról még nem tudok beszámolni.

Maga a maszk érezhetően egy profin kifejlesztett termék, szilikonból. Található még belül néhány fém gömb, ami állítólag akupunktúrás pontokat nyom, ha masszírozzuk.

Az egyszer használatos maszkok ideje (remélem) hamarosan lejár, rettentően szennyezi a környezetet, ez egy jó alternatíva lehet.

Én a Cult Beauty oldalon vásároltam meg, ott olcsóbb, mint CT oldalán: https://bit.ly/3Hjgw7u

 

Dolce & Gabbana panettone

Egyszer élünk, úgy döntöttem, hogy megvesszük! - instruálom a férjemet a telefonban Pestről.

Úgyhogy ha mész a faluba legközelebb, akkor menjél be Davide-hoz (hentes), úgyis meg kell rendelni a kacsát karácsonyra, vegyél egy Dolce & Gabbana panettonet. A piros dobozosat, a mandulásat!

Csodálatos, nem? Nem tudok ellenállni a dobozoknak, amiatt is megvettem volna..

Még nem bontottuk meg mert, előtte még kell csinálnom egy videót arról, hogy megbontjuk..hahaha..

Aranyárban van nyilván, de remek dekoráció majd lesz belőle!

 

Ösztrogén nyaklánc

Mi lehetne stílusosabb annál, amikor egy menopauza aktivista ösztrogén medálos nyakláncot kap?

Jó, hát megmutattam a férjemnek, hogy mit kell megrendelni, mert hát karácsonykor senki sem szereti a meglepetéseket, ugye. Én (vagyis a férjem) olcsóbban vettem, mint a mostani ár (165 euro), mert éppen volt valami akció. Ezüst, és nagyon szépen van megcsinálva, nagyon tetszik, alig várom, hogy a következő menopauzás szereplésemhez felvegyem majd.

Science-inspired jewelry vagyis tudomány inspirálta ékszerek a honlap neve.

Utólag is köszönöm Valinak, hogy felhívta rá a figyelmemet!


 

Minden napra egy mondat napló

Ez a napló azoknak szól, akik nem szeretnek írni, de azért minden nap valamit megtartanának a napból. Egy szót, egy mondatot, egy idézetet, egy gondolatot...ugyanis összesen 1-2 sornyi hely van minden napra, viszont 3 évig elég! A naplót Szélig Hajnitól kaptam (köszönöm!), aki közösségünk tagja és párja, Trinkl Ferenc illusztrálta. A napló készítője Harmincz Rita. Link: https://bit.ly/32zaYH8

 


Vichy Neovadiol Magistral tápláló olaj

Nem lehet havi ajánló Vichy nélkül! A változókori bőrre kifejlesztett Neovadiol termékcsalád egyik terméke, amit nem tudok megunni télen, mert ilyenkor még szárazabb a bőröm, így nem elég a sima hidratáló.

Pipettás kiszerelés, visszafogott illat, koncentráltan tartalmaz Omega 6-9 zsírsavakat. Lehet krém alá vagy csak úgy magában is.

 

Tonizáló lila sampon szőke hajra

Bevallom, nagy lila sampon rajongó vagyok, ugyanis ki nem állhatom, amikor besárgul a hajam. John Frieda termékeit még Londonban kezdtem el használni (bár akkor még hosszú fekete hajam volt), és nagyon megörültem, amikor felfedeztem pár hete, hogy Magyarországon is lehet kapni. Egyből kipróbáltam ezt, és pont jó, bizonyos samponoknál vigyázni kell, hogy ne maradjon lila a haj, itt elég 1 percig fenthagyni és minden nap is lehet használni. (Én mondjuk csak hetente egyszer mosok hajat samponnal.)

 

Zöld flitteres felső

Az idei év egyik legjobb beruházása minden bizonnyal ez a zöld flitteres volt, amelyet a Zaraban találtam. Amennyire féltem tőle, annyira bejött, legszívesebben minden nap hordanám. Sajnos, a magyar Zaraban ezt a felsőt már nem találtam meg, mondjuk nem csodálom, annyira menő! :)

Mindenkinek javasolom, annak is, aki eddig utálta a flittert, hogy legközelebb csak úgy nézze meg magán, hogy hogy áll. Lehet, hogy úgy jársz, mint én!

 

Guerlain Mad Eyes Mascara szempillaspirál

Egy reptéri ámokfutás eredménye (amikor mindenképpen kell venni valamit), de szerencsére nem bántam meg, sőt ha elfogy újra megveszem. Azt hiszem, korábban még semmilyen Guerlain smink cuccom nem volt (kivéve parfüm), de már a pénztáros is megjegyezte, amikor fizettem, hogy ez egy jó termék.

Elkezdtem használni és azt vettem észre, hogy dúsabbak is lettem a pilláim, amire nem is számítottam bár jól jött. Van benne méhviasz, ami térfogatot ad a szempilláknak anélkül, hogy összeragasztaná őket, pamut kivonat, ami kisimítja a szempillák felületét és belülről erősíti, D-panthenol, ami rugalmassá teszi a szempillákat és hidratálja azokat. Nagyon jól tapad, hosszít, és jól fed. Hosszú évek kutatómunkája után, végre megtaláltam az igazit! :)

 


Revitalift arcszérum retinollal

Bevallom, nem sok reményt fűztem hozzá, de nagyon megkedveltem. A retinol 40 felett kötelező, szokták mondani, de mielőtt belekezdünk, nem árt ha tudjuk, hogyan is kell használni. Itt egy kisokos a Skinsmarttól: https://bit.ly/3mDjKe8

0,2% tiszta retinolt tartalmaz, én heti 2 alkalommal használom, ha elfelejtem egyszer. A kézfejemre is használom hidratálóval, ott látványosabb az eredmény, mint az arcomon. Nyilván nem várok csodát egy krémtől, és a retinol is hosszú távon működik, azonnali eredmény nincs és magában ez sem fog működni. (tisztítás, napvédelem, hidratálás, retinol + szérum)

 

Fourelle Santa Baby

időről időre, általában karácsonykor beruházok egy-egy drágább gyertyába (a Burberry-ről még posztot is írtam annak idején!), most viszont nem kellett, mert ajándékba kaptam ezt saját gyártású karácsonyi illatú pálcás illatosítót a Fourelle-től azaz Tóth Laurától. Köszönöm!

Létezik nem karácsonyi verzió is, és még sok más érdekes dolog található a webshopban (is), érdemes a honlapot böngészni!




DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page