top of page

#havitizes: Iványi Orsolya ajánló rovata - 2022. február

A #havitizes Iványi Orsolya ajánló rovata. Havonta egyszer 10 dolgot ajánlok a figyelmetekbe, természetesen csak olyat, amit kipróbáltam és tetszik/bevált. Törekszem arra, hogy kapcsolódjon a 40+ életmódhoz illetve hogy a csoporttagok vállalkozásait ajánljam. Mindenhol fel van tüntetve, hogy vettem/kaptam illetve reklám. A képeket saját magam készítem (csak saját képeket használok) és nem retusálok. Jó nézgelődést!

Ha szeretnél nálam hirdetni: hello@orsolyaivanyi.com


 


Új játékos a pályán: hideggolyós arcmasszőr!

Smart aging eszköztáram újabb darabbal bővült, bár lehet van profibb neve is! :)

Mostanában reggelente eléggé meggyötört arccal ébredek, sajnos felgyűröm az arcomat alvás közben, legjobban ez a szemem alatt látszik, így mindenféle eszközt be kell vetnem, hogy reggel rendbehozzam az éjszakai károkat! Mire jó ez az eszköz? Egyrészt rendkívül kellemes érzés ezzel masszírozni az arcot, elég 10 percre hideg vízbe vagy hűtőbe tenni használat előtt (nem fagyasztóba!), így nem rettentően hideg, másrészt az én gyűrött, puffadt szemeimet reggelente segít helyreállítani. Tudom, van, aki kanalat használ, de azzal nem lehet ilyen jól masszírozni! :)

Viszonylag sokféle létezik árban, én mondjuk 5-6 ezer forintál többet nem fizettem érte.


 

Japonica Femina - Mentális turbó

Heti rendszerességgel kapok levelet tőletek, hogy mit ajánlok a változókori panaszok enyhítésére, és lehetőleg hormonmentes legyen, első körben én is ezt mondom, járjuk végig a lépcsőket. Én ilyenkor mindig azt válaszolom, hogy el tudom mondani, hogy én mit szedek, de az nem biztos, hogy neked be fog válni, mert ahány nő, ahány menopauza, és mindenképpen érdemes kísérletezni. Így teszek én is, ugyanis sok minden nem vált be.

Tavaly ősszel keresett meg a Japonica Femina gyártója és forgalmazója, hogy próbáltam-e már a terméküket. Mondtam, hogy nem, de azt tudtam, hogy a Magyar Menopausa Társaság elnöke is említette már, mert ő ezt is szokta javasolni a pácienseinek.

Miután áttanulmányoztam a terméket, eléggé megörültem annak, hogy miket tud támogatni: kognitív funkciók, koncentráció és koordinációs képesség, mentális egyensúly, szellemi teljesítőképesség, csontok és ízületek egészsége, és nem utolsósorban a húgyutak egészségéhez is hozzá tud járulni, nálam ez különösen érzékeny. És hogy mi van benne? Illatos bazsarózsa-kivonat, ázsiai ginzenggyökér-kivonat, Ginkgo biloba-kivonat, bambusz- és kínai angyalgyökér-kivonat. Amiről beszámolhatok, hogy már 3 hónapja szedem, és jelentősen csökkentek a memória zavaraim és durvább hangulat ingadozásom sem volt, plusz, a húgyúti panaszaimat is enyhítette, de lehet ez már túl sok információ nektek! :)

Ha te is kipróbálnád, itt tudod megvásárolni: https://goodwill.hu/termek/japonica-femina/

És most a meno10 kuponkóddal 10% kedvezményt kapnak az olvasóim!

Egy dobozban 2 havi adag van, ára 7690 Ft.

A kedvezmény 2022.05.23-ig érvényes, más kuponkóddal nem összevonható. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!


 

Kollagén: a hosszú távú játékos

Kétféle 40 feletti nő létezik: az egyik már fogyaszt kollagént, a másik még nem. :) Ha még nem próbáltad, itt az ideje, persze 1-2 hét alatt ne várjunk csodát, a rendszeresség a siker kulcsa, a bizonyított kutatások is 8 hetes kollagén kúrát javasolnak az eredmény érdekében. (lásd lejjebb a források*) Én is kollagén szkeptikus voltam sokáig, bújtam a szakirodalmat, és szorgalmasan teszteltem a termékeket. Így találtam meg a Collagen Cocktailt tavaly, vagyis fordítva történt, a márka anit-aging tanácsadója Tímea - aki közösségünk tagja is és jó pár éve foglalkozik azzal, hogy lassítsuk az öregedést - keresett meg, hogy próbáljam ki. Nos, mivel bevált, ezért reklámozom, máskülönben nem tenném. Az íze kifejezetten jó, nekem a barackos jött be a legjobban, még a férjemet is rászoktattam!

Mire számíthatunk? Jelentősen tudja növelni a bőr hidratáltáságát, rugalmasságát, feszesebbé válhat a bőr textúrája és csökkentheti a szárazságát. A ráncokat is halványítja (kinek milyen mély ránca van), ezenfelül erősödhet a haj és a körmök. De ne feledjük, minden mindennel összefügg! Igyunk eleget, aludjunk minimum 7 órát, mozogjunk sokat és kevesebb stressz! És ami még kiegészítheti a hatást: együnk anti-aging ételeket, de ezt Tímea jobban tudja, van ugyanis egy speciális programja, a SMART-aging protokoll™, mely március 2-án indul.

A linkre kattintva tudsz körülnézni a különböző ízesítésű kollagén italok között: https://bit.ly/3JLOMtl

Töltsük azokat a kollagén raktárakat! :) Csomagban, 2-3-4 üveggel kedvezőbb vásárolni. #reklám #kaptam

 

A csodálatos L’Oréal Paris x Elie Saab szemhéjpaletta

Tavalyi szerzemény, nem is tudom, hogy miért nem mutattam meg korábban, mert nem csak a színek gyönyörűek, hanem a csomagolás is, ami papír! A legendás haute couture divattervezővel, Elie Saabbal készítette ezt a palettát a L’Oréal Paris, egyébként menyasszonyoknak szánták! :) Sajnos, egyszer leejtettem, és persze pont az arany, amit a legtöbbször használok, tört el. Van hozzá rúzs is, azt is nagyon szeretem, és nagyon jól összeillenek egymással a színek, szeretem amikor így passzolnak a dolgok. #vettem

Link a palettához: https://bit.ly/3HbWo6v

Link a rúzshoz: https://amzn.to/3h7DEe3



 

Tradícionális toszkán szakácskönyv

Ez a toszkán szakácskönyv még az anyósomé volt, akit sajnos nem ismerhettem már, viszont nagy elánnal vetem bele magam néha ebbe az izgalmas könyvbe, mert nem csak receptek vannak benne, hanem mindenféle érdekességek is, ráadásul egy Medici írta, úgyhogy biztosan autentikus. Tudtátok, hogy a toszkán konyha alapja a bor, az olíva olaj és a kenyér? Ez utóbbi szent a toszkánok szemében még most is, a klasszikus sótlan vekni tökéletes kiegészítője a sonkának, szaláminak és juhsajtnak. Kenyeret soha nem dobnak ki Toszkánában, jó néhány tipikus toszkán étel alapja, ilyen például a ribollita leves vagy a panzanella saláta. Szóval rettentően érdekes könyv, akiket érdekel a toszkán konyha autentikus szerzőtől, annak nagyon ajánlom!

Link a könyvhöz: https://amzn.to/3IikGx2



 

Vichy fényvédő SPF 50

Ez az új fényvédő szuper kis termék, szó szerint is kicsi, így simán befér retikülbe is. Nem ragad, nem zsíros és nem nem marad utána fehér a bőr. Az állaga ultra könnyű, lásd videó, és nincs nehézkes érzése utána az embernek.

A mindennapi rutin elengedhetetlen része a fényvédő, ezt gondolom már mindenki tudja, hogy miért, így ezt most nem fogom újra kifejteni. :)

(Sajnos minden webáruházban hiánycikk, érdemes gyógyszertárakban megnézni.)



 

Mezopen arckezelés

Semmi sem öregít jobban, mint az előnytelen frizura, a rossz fogak és a fáradt bőr. A jó hír, hogy mindegyiken lehet javítani, kortól függetlenül. Másodszor próbáltam ki a kezelés a Your Skin Medical-ban, szóval nekem bejön rendesen. De mi is az a mezopen kezelés? Egy innovatív bőrfiatalító eszköz, a dermaroller továbbfejlesztett, gépesített változata. A nevéből adódóan úgy kell elképzelni, mint egy tollat, aminek a végén mikrótűk helyezkednek el, ezekkel mikrosebeket ejtenek az arcon, melyre az arc kollagén- és elasztinképződéssel fog reagálni. Feszesít, javítja a bőr minőségét.

Most egy teljes arc kezelés 23.000 Ft 27.000 Ft helyett.

Link a poszthoz, ahol mindent részletesen leírtam: https://bit.ly/3kKSUAf






Ez olyan 15 perccel a kezelés után. Maszkkal lehet takarni!

 

Curasept: Luxury Whitening fogkrém aktív szénnel

Pár hete a gyógyszertárban várakozás közben néztünk össze ezzel a fogkrémmel!

A legtöbb fehérítő fogkrém kémiai fehérítő összetevőket vagy fogzománcot koptató hatású anyagokat tartalmaz, ellenben ezzel, ami aktív szenet, és így kíméli a fogzománcot. Azt írja, hogy az aktív szén részecskék magukba szívják, megkötik és elnyelik a fogfelszínre lerakódó szennyeződéseket, különösen a tea, kávé, nikotin és vörösbor okozta elszíneződéseket.

Drága, ezt le kell írnom, ennyiért normális ember nem vesz fogkrémet, mondaná a férjem, de hát néha nem kell normálisnak lenni! Jó, az is megvett, hogy ilyen luxy a külseje!

Nem tartalmaz SLS-t, triklozánt, kémiai fehérítőt, mikróműanyagokat.


 

Lancome deo

Reptéri ámokfutás eredménye, tudjátok, amikor mindenképpen kell venni valamit, de ne legyen túl drága, hogy ne legyen lelkiismeretfurdalás utána. Nem bántam meg, elegáns, visszafogott, és működik.


 

Jelly Joker arctisztító

Kardinális pont a bőrápolásban az arctisztítás, ezt a terméket már régen ki akartam próbálni, így amikor a DM-ben is elkezdték árulni a Geek & Gorgeous termékeket, rögtön vettem egyet és nem csalódtam! Gyengéd, de alapos, nem szárít, nem csíp. Nem habzó, jelly állagú, vízes lemosó, és egyáltalán nem húzódik utána a bőröm. Bár szeretek kísérletezni, de úgy érzem,hogy ebből mindig lesz egy otthon. És nem utolsósorban, magyar márka, Rácz Judit (Skinsmart ) és a Helia-D együttműködéséből született a G&G. A Skinsmart oldalán pedig rengeteg hasznos tanácsot találhattok!

 

Kollagén hivatkozási alapok: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26362110/ Egy 2015-ös tanulmányban arra kerestek választ arra a kérdésre, hogy a szájon át szedhető kollagénes táplálékkiegészítők vajon javítják-e a bőr minőségét. Arra az eredményre jutottak, hogy egy mindössze 8 hetes kollagén kúra szignifikánsan növelte a bőr hidratáltságát, és mindössze 4 hét kellett ahhoz, hogy szignifikánsan növekedjen a kollagén sűrűség és csökkenjen a kollagén lebontás. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24401291/ A kollagén hosszú távú (8 hét) használata szignifikánsan csökkentette a bőr szárazságát és a ráncokat, valamint fokozta annak rugalmasságát. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30122200/ Egy 3 éves kutatás, amely szintén alátámasztja a kollagénes táplálékkiegészítők bőrre gyakorolt pozitív hatását. A kollagént szedők körében mindössze 90 nap alatt 40%-kal javult a bőr elaszticitása a kollagént nem szedőkhöz (placebo-csoport) képest.




DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page