top of page

#havitizes: Iványi Orsolya ajánló rovata - 2022. január

A #havitizes Iványi Orsolya ajánló rovata. Havonta egyszer 10 dolgot ajánlok a figyelmetekbe, természetesen csak olyat, amit kipróbáltam és tetszik/bevált. Törekszem arra, hogy kapcsolódjon a 40+ életmódhoz illetve hogy a csoporttagok vállalkozásait ajánljam. Mindenhol fel van tüntetve, hogy vettem/kaptam illetve reklám. A képeket saját magam készítem (csak saját képeket használok) és nem retusálok. Jó nézgelődést!

Ha szeretnél nálam hirdetni: hello@orsolyaivanyi.com

 

Bespoke kesztyű - AIAIÉ

Világéletemben minden kesztyű nagy volt rám, mert kicsi a kezem. Zsanett, az AIAIÉ márka tulajdonosa meghallotta segélykiáltásomat és készített nekem egy bespoke azaz kifejezetten az én kezemre tervezett darabot. A folyamat online módon zajlott, elküldtem a méreteket, Zsani segített a bőr kiválasztásában és a design megtalálásában, rengeteg opció van mindkettőre, jobbnál jobbak, szóval ez a legnehezebb feladat, majd megtervezi a szabásmintát, és a pécsi Karma pedig legyártja. Ez biztosan nem fog szembe jönni veled az utcán! #kaptam




 

Arcszőrtelenítő

Van, aki szerint a szőr az arcon végső csapás a nőiességünkre. Nos, amit tudni kell, hogy a legtöbb esetben ez teljesen normális, ugyanis ahogy a nők közelednek a menopauza felé, a hormonok egyensúlya megváltozik szervezetükben, és elkezdhetnek több férfi típusú, androgén hormont termelni, ezek aztán képesek átalakítani azokat a puha, finom majdnem hogy láthatatlan szőröket (angolul peach fuzz) vastagabb, sötétebb szőrökké, amelyek aztán megjelenhetnek a felső ajkakon, az állon vagy az állkapocs vonalán. Nos, nálam is felbukkantak pár éve, és mivel már nagyon unom a csipeszt, körülnéztem, és rátaláltam erre a Braun szőrtelenítőre, amit kifejezetten arcra fejlesztettek ki. Azt még hozzá kell tennem, hogy egy csoporttag már ajánlotta nekem korábban, így gondoltam, hogy jó lesz. Ahogy látható nagyon pici, egy darab ceruzaelemmel működik. Van rajta egy kis lámpa is, just in case! :)




 

Virágos ing

Fogalmam sincs, hogy került a látóterembe a Desigual márka, tudtam, hogy létezik, de sose néztem meg mi van náluk. Ezt a virágos kis felsőt tavaly ősszel vásároltam, és azért szeretem, mert nagyon jól öltöztet, elég egy fekete nadrág hozzá és kész. 100 viszkóz, 30 fokon lehet mosni, gyűrödős, vasalni kell, és vékony anyag. Most éppen le is van értékelve! 56 euro #vettem




 

Kozmetikai tároló

Ez az a tárgy, ami meg tudja változtatni az ember életét! :) Átlátszó műanyag, rendkívül praktikus, forgatható, állítható magassággal, könnyű tisztítani és elképesztő mennyiségű cucc fér rá.

Amazonon vettem, most éppen kedvezmény is van rá! #vettem



 

Órákra is bérelhető lakás a belvárosban!

Tavaly ősszel pont lakást kerestem, ahol pár éjszakát eltölthetek, amikor Pesten vagyok, amikor is Netti pont akkor írt, hogy van neki egy kis lakása a belvárosban, és az #önpromókedd keretében kiteheti-e.

Nos, azóta már jó párszor aludtam a lakásban, amely a Paulay Ede utcában van (Vakvarjú étterem mellett), és mindig szuper volt. A lakás bérelhető órákra is, ha valaki például segítő/oktató tevékenységet végez, és folyamatosan szüksége van jól megközelíthető helyre vagy ha éppen egy megbeszéléshez keres valaki helyet. Belvárosi barátságos lakás két helységgel, kiváló közlekedéssel az Andrássy út és Deák tér sarkánál. Ingyenes wifi. Heti fix napokat is lehet egyeztetni.

Ezen az email címen lehet érdeklődni: bezsenyi.anett@gmail.com

És ilyen szuper tapéta előtt lehet szelfit készíteni! :) #reklám



 

Kerámia körömreszelő

A Vitry nevű francia márka 1795 (!) óta létezik, persze a középkorban leginkább kardkészítéssel foglalkoztak, a 20. század közepén indították el a manikür-pedikűr vonalat kifejezetten gyógyszertáraknak, amely azóta is a fókuszban áll. Én is egy gyógyszertárban találtam rá, mániákus reszelő gyűjtő vagyok, ugyanis magamnak manikűrözök. Jó, bevallom, azért az is behúzott, hogy pink! :)




 

Vestiaire Collective

Tulajdonképpen jó pár évig próbáltam nem felmenni erre az oldalra, mert tudtam, hogy be fog szippantani. Az utolsó löketet az adta meg, hogy nyáron sikerült vennem egy csodás Prada tűsarkút (400 euróról volt leértékelve 135-re) a The Mall intézményben, mely egy outlet Firenze mellett, viszont mire odajutottam, hogy felvegyem, nagy lett! (Gondolom ez is valami perimenopauzás tünet, hogy összement a lábam!) Gondoltam, itt majd eladom, pár nap alatt el is kelt, és még kerestem is rajta.

Persze utána nem tudtam lejönni az applikációról, mert úgy van kitalálva, hogy ha valami megtetszik és belájkolod, akkor folyamatosan jönnek majd az értesítések, ha az eladó leviszi az árat, vagy hogy miért nem próbálsz meg alkudni nála. Mert hogy úgy működik a rendszer, hogy felteszed és az érdeklődők küldhetnek neked ajánlatot, és ha tetszik, elfogadhatod, de te is alkudozhatsz. 15 euroért pedig be is vizsgálják, hogy eredeti-e. Rengeteg vintage ékszer van fent, a gyengéim...így nem tudtam ellenállni egy YSL brossnak, ahol felére sikerült lealkudnom az árat. Amúgy nem csak designert lehet eladni vagy venni, vannak átlagos darabok is. Már többször írtam a vásárlási szokásaimról, kevés ruhát/cipőt/táskát vásárolok, inkább gyűjtök drágábbra és jobb minőségűre és sokáig hordok mindent, és szeretem a second hand darabokat. Fast fashion ruhákat is vásárolok hébe-hóba, de ahogy öregszem, egyre inkább megválogatom, hogy mi illik a stílusomhoz, a divat, mint olyan sosem érdekelt, de hiszem, hogy az önkifejezés része az is, hogy mi van rajtunk.


 

Menstrupédia - útikalauz a menstruáció izgalmas világába

Dr. Farkas Eszter, nőgyógyász küldte nekem el ezt a könyvet, mely 9-12 kislányoknak szól, és képregény formájában mutatja meg a serdülőköri változásokat és a menstruációt. "Nőgyógyászként úgy gondolom, a nőiséggel, a testtel való jó kapcsolat kislánykorban kezdődik, és ennek a megalapozásában sokat segíthet ez a képregény" - írta nekem Eszter. Nem felvilágosító könvy, szexuálitással nem foglalkozik.

További részletek a honlapon! #kaptam




 

C-vitaminos szérum

A bőrápolási rutinnak nem kell bonyolultnak lennie, de a C vitamin nem hiányozhat belőle 40 felett feszességvesztés és fakó arcbőr ellen, a slow aging egyik fegyvere hosszú távon. (Direkt nem írok anti aging, tudjuk, hogy ilyen nincs.) A Vichy Liftactiv Specialist Peptide-C ampulla szuper, ha tiszta aszkorbinsavat szeretnél használni. Lezárható ampullás kiszerelésben, egy ampulla 3-4 alkalomra is elég. A textúrája könnyű, hamar beszívódik, nem ragacsos, illatmentes. Minimalista formulával, összesen 10 összetevője van, van benne egy sor vízmegkötő - glicerin, butylene glycol, hialuronsav, és peptid is, amely gátolja a kollagén és az elasztin rostok lebomlását. ITT éppen le van értékelve!



 

Vlog kit

Nem csak bloggereknek!

Ez a szuper kis szett hasznos lehet online meetingekhez, fotó és videó készítéshez, tripodként is működik, de lehet szelfi botként is használni. Lehet állóban is használni, akkor oldalra kerül a led lámpa, ami amúgy szuper erős és állítható. A hangszóró kábellel csatlakoztatható a telefonhoz. #vettem





DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page