top of page

#havitizes: Iványi Orsolya ajánló rovata - 2022. november

A #havitizes Iványi Orsolya ajánló rovata. Havonta egyszer 10 dolgot ajánlok a figyelmetekbe, természetesen csak olyat, amit kipróbáltam és tetszik/bevált. Törekszem arra, hogy kapcsolódjon a 40+ életmódhoz illetve hogy a csoporttagok vállalkozásait ajánljam. Mindenhol fel van tüntetve, hogy vettem/kaptam/reklám. A képeket saját magam készítem (csak saját képeket használok) és nem retusálok. Jó nézgelődést! Ha szeretnél nálam hirdetni: hello@ivanyiorsolya.hu

 




 


Glamour csizma + Lila flitteres ruha

Megadom módját, gondoltam, amikor eldöntöttem, hogy megveszem ezt a zöld csizmát és ezt a lila flitteres otthonkát :) az első könyvem bemutatójára. Régebben sokkal merészebben öltözködtem, aztán kiköltöztem Toszkánába, és nem annyira érdekelt az öltözködés, de most valahogy megint ráéreztem az ízére, hogy milyen amikor találsz egy olyan szettet, amiben jól érzed magad és te vagy. Mindkettőt online rendeltem, lutri volt, de eltaláltam a méreteimet. A csizma kényelmes, de annyira nem, hogy egész nap ebben tippegjünk, de 3-4 órára teljesen rendben van, ha ebből hármat ülünk!:)




 



NOTTEVIT: Mikor aludtál utoljára végig egy éjszakát?

Amikor tavaly megkérdeztem az olvasóimat/titeket a Nagy Menopauza Kérdőívben, hogy melyik változókori tünet a legzavaróbb, akkor legnagyobb meglepetésemre, nem a hőhullám jött ki elsőnek, hanem az alvászavar. Keveset beszélünk a változókori alvászavarról, pedig a pszichés tünetei közé tartozik és jelentősen megkeseríthetik az életünket. Sőt, annyira keveset beszélünk róla, hogy van, aki nem is tudja, hogy ez is menopauza tünet lehet.


Mindig büszke voltam arra, hogy jó alvó vagyok, gyorsan elalszom és képes vagyok 8-10 órát aludni. Vagyis voltam. Nyár végén kezdődtek a hajnali megébredések, hetente többször 4-5 körül felébredtem és egyre fáradtabb lettem. Természetesen, én is mindenfélét kipróbáltam, több-kevesebb sikerrel.

ITT olvashattok még arról, hogy miért problematikus a nem alvás, amikor 4-5 órát alszunk 7-8 óra helyett, negatív hatással lehet az agyi működésünkre és súlyosbíthatja a memóriazavarokat, illetve a brain fog-ot (ködös agy) is. Ezenkívül csökkentheti az immunitást, növelheti a szívbetegség és a rák kialakulásának kockázatát, valamint elhízáshoz vezethet. Igen, ez egy nagy felfedezés volt nekem is!

Itt egy cikket olvashatsz a témában: Mikor aludtál utoljára végig egy éjszakát?


Tudjátok, hogy nyitott vagyok a kísérletezésre, úgyhogy most jöjjön egy újabb!

A Nottevit csapata felajánlotta, hogy próbáljuk ki együtt az egyik olyan terméküket, mely változókorban lévő nőknek (is) ajánlott. Tartsatok velem és teszteljük le együtt a NOTTEVIT Happy Sleep esti stresszoldó, alvást segítő készítményt, mely a benne található különleges sáfrány kivonatnak köszönhetően egyben a menopauza tüneteit is enyhítheti. Nézzük meg, hogy valóban működik-e a változókorban!


A NOTTEVIT csapatától a következő ajánlatot kaptuk:

Két doboz ára helyett most egy doboz áránál is olcsóbban vásárolhatunk meg két dobozt! 2 doboz 3000 Ft 8.830 Ft helyett!

PROMOKÓD: happy40

Fontos: azt az opciót válaszd, ahol a 2 dobozt látod, a promókódot pedig a végén tudod felhasználni!


Azt kérjük azoktól, akik megvásárolják, hogy a kúra időtartama alatt válaszoljanak 2-szer 3 kérdésre, ugyanis az ezekre adott válaszokból fogjuk látni, hogy valóban működik-e!



 

Printa art deco fülbevaló

Amikor havonta egyszer hazamegyek egy hétre, mindig hagyok magamnak egy napot, amikor azt csinálok, amit akarok, vagyis inkább semmit, ez általában a céltalan bóklászás Pesten. Legútobb egy ilyen alkalmával kötöttem ki a Printa nevű boltban, ahol egyből kiszúrtam ezt az art deco inspirálta kék fülbevalót ( ha jól tippelek Yves Klein kék, amit imádok!). A honlapon ezt a darabot már nem találtam meg, de itt lehet nézgelődni: https://bit.ly/printa-ékszerek



 

Ovestin krém

Sokszor beszéltem már erről a nem vényköteles krémről. Az Ovestin hüvelykrém egy vizes alapú, ösztriolt tartalmazó krém. Az ösztriol egy természetes női hormon, mely a többi ösztrogénnel ellentétben rövid hatású és különösen hatékony az intim tünetek enyhítésében. Helyben (tehát lokális) pótolja a hiányzó ösztrogént, így segít helyreállítani a laktobacillusok jelenlétét és a savas pH-t, így hozzájárul a hüvelyi és húgyúti fertőzések elkerüléséhez. Applikátor segítségével lehet a hüvelybe juttatni, a kezelés első heteiben naponta egyszer, később hetente kétszer ajánlják alkalmazását.

Kiknek ajánlják? Változó korban lévő nőknek, ösztrogén hiányból fakadó hüvelyszárazság, visszatérő húgyúti fertőzések, enyhe inkontinencia esetén az ösztrogén helyi pótlására ajánlják elsősorban, de alkalmazható hüvelyi műtétet követően a sebgyógyulás elősegítésére, illetve a méhnyak-kenetek értékelhetőségének javítására is.

(Nem vényköteles, azért orvossal előtte érdemes konzultálni: lehet valaki allergiás az ösztriolra vagy a krém egyéb összetevőjére, vagy ha mellrákja vagy ösztrogénre érzékeny daganatos betegsége (mint pl. a méh belső rétegének rákja) van valakinek, vagy valaha volt, esetleg fennáll annak gyanúja, nem biztos, hogy érdemes kísérletezni.)



 


Fehér pulcsi

Régóta szerettem volna egy fehér pulóvert, de nem akartam túl vastagot, mert az amúgy is mostanában trendi szabásvonal simán gombócot csinál mindenkiből. Ritkán van ilyen, de egyszerűen besétáltam az Oysho-ba és rám nézett. #vettem


 

Hajformázó hajpor

Tulajdonképpen a márka mindegy is (vagy nem, de én csak ezt az egyet próbáltam eddig), nekem nagyon bevált ez a hajpor (ha így hívják), amit a száraz haj tövére kell tenni és egyből megemeli. A hátránya, legalábbis nekem, hogy 1-2 napnál tovább nem bírom, mert nagyon összeáll. #vettem




 




Dot for You notesz

A Dot for YOU márka egy igazi kincsesbánya papír mániásoknak! Nem csoda, Baglyas Erika képzőművész igazi műalkotásokat hoz létre évről évre, prémium minőségű, design határidőnaplókat, füzeteket, képeslapokat vásárolhatunk nála. Elképesztő színek és minták, nagyon nehéz elkezdeni beleírni, hogy ne bontsam meg ezt a tökéletességet! #vettem


 

Szem- és ajakápoló

Egy új termék a Vichy Neovadiol termékcsaládból változókorban lévő nőknek: száj- és szemápoló. Nagy megdöbbenéssel vettem észre, hogy a szám felett megjelentek az úgynevezett dohányzó ráncok (pedig nem dohányzom), nagy valószínűséggel a túlzott arcmimika miatt (a csücsörítésből már visszavettem! haha) úgyhogy mindenképpen jól jött, hogy pont most jött ki ez a termék! Persze ne legyenek illúzióink, a ránc nem fog elmúlni, de ha a bőrünk jó állapotban van, rendesen hidratált, az a ráncoknak is jót tesz!





Találtam egy arcjóga videót a problémára, háthat mást is érdekel!


 

Toszkán Love Story könyv

És a végére hagytam a szégyentelen önpromót! :)) Múlt héten megjelent a Toszkán Love Story című könyvem, visszajelzések szerint letehetetlen és várják a folytatást a kedves olvasók! Nyilvánvalóan kiváló karácsonyi ajándék! Online megrendelve egy ezressel olcsóbb, mint boltban: https://bit.ly/jaffa-toszkanlovestory

Aki kíváncsi milyen volt a könyvbemutató, ide látogasson el: https://www.youtube.com/watch?v=58IIaG7klpU&t=1036s

És természetesen mindenkinek köszönöm, aki már megvette, elolvasta és még írt is nekem!




DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page