top of page

#havitötös: Iványi Orsolya ajánló rovata -2024. március

A #haviötös Iványi Orsolya ajánló rovata. Havonta egyszer 5 dolgot ajánlok a figyelmetekbe, természetesen csak olyat, amit kipróbáltam és tetszik/bevált. Törekszem arra, hogy kapcsolódjon a 40+ életmódhoz illetve hogy a csoporttagok vállalkozásait ajánljam. Mindenhol fel van tüntetve, hogy vettem/kaptam/reklám. A képeket saját magam készítem (csak saját képeket használok) és nem retusálok. Jó nézgelődést! Ha szeretnél nálam hirdetni: ivanyiorsolya@gmail.com 


 




STILLA MenoDíva cseppek

Amikor megkeresett a Stilla-cseppek csapata, hogy készítettek egy terméket, mely menopauzában lévő nőknek szól, kíváncsi lettem és meghívtam őket egy beszélgetésre. Molnár Nikoletta kutató vegyésszel, Gyetvai-Polyák Eszter vegyészmérnökkel és Blahó Ágnes marketing vezetővel beszélgettem, akik beavattak a cseppek izgalmas világába! 


Mit kel tudni a Stilla-cseppekről?

  • 100%-ban természetes, standardizált növényi alapú összetevőket tartalmaznak.

  • Kiemelkedő felszívódású, hordozó-és töltő anyagoktól mentes termék.

  • A Stilla cseppek a növényi hatóanyagokon és vitaminokon kívül csak tiszta vizet tartalmaznak, így a testben nem halmozódnak fel fölösleges anyagok.

  • A cseppek kiemelkedő összetevője: a fulvosav, ami egy humuszanyag, amit már a hagyományos indiai gyógyászatban (Ayurveda) nagyjából 3000 éve használnak. A Shilajit nevű anyag, a Himalája kátrányszerű váladéka, körülbelül 15-20% fulvosavat tartalmaz, és gyógyászati célokra használják. Az ősi szövegek szerint a Shilajit immunmoduláló, antioxidáns, vizelethajtó, vérnyomáscsökkentő és hipoglikémiás hatással bír. Külsőleg alkalmazva antiszeptikus és fájdalomcsillapító hatású. (további infó itt)




Mit kell tudni a MenoDíva cseppekről?

  • A MenoDíva nevéből fakadóan a változókor kellemetlen tüneteinek enyhítésére született.

  • Összetevői enyhíthetik a hőhullámokat, éjszakai izzadást, a hangulatingadozást, feszültségoldó és nyugtató hatással bír, emellett segíthet javítani az alvásminőségen is.

  • Összetevői: palástfű, kínai csüdfű, málnalevél, kudzu nyílgyökér, fürtös spárga, arab jázmin, barátcserje.

  • 1 üveg = 50 napi adag, kúraszerűen érdemes alkalmazni, 3 hónapon keresztül, a hatás kb.3-4 hét után érezhető.

  • BEVEZETŐ ÁR március 22-ig: 12.890 Ft helyett 10.310 Ft - 20% kedvezmény


☆ ♡ ☆ JÁTÉK ☆ ♡ ☆

HÁRMAN 1-1 MenoDíva cseppeket nyerhetnek, a játékban való részvételhez az Éljenek a 40 feletti nők FB oldalon kell kommentben válaszolni!

A játék 2024. március 22. 23:59 ig tart.

Sorsolás: 2024. március 23-án.

Hajrá! Orsi


A poszt kizárólag tájékoztatási célra szolgál, nem alkalmas betegségek diagnosztizálásra, gyógyítására, megelőzésére és nem helyettesíti az orvosi konzultációt!

 


Perifit - Kegel tréner

A menopauzaturné előadásaimon előszeretettel mutogattam ezt a kis eszközt, amely a medencefenék-izmok edzésére szolgál. Az eszköz egyik előnye, hogy segít megtalálni a megfelelő izmokat, mert ez egy okos eszköz és van hozzá applikáció, így én is rájöttem, hogy bár azt gondoltam, hogy jó izmokat feszítek, hát nem. 6 egyedi Kegel-edzésprogram áll rendelkezésre, és még szórakoztató videojátékok is, például amikor megfeszítjük a medencefenék izmokat, a madár a játékban felemelkedik, amikor ellazítjuk, a madár leereszkedik. De vezethetünk repülőt is vagy gyűjthetünk virágokat is az edzés során. A kis eszköz neve pedig Perifit, és Magyarország első női szexshopjából, a Lib Women's Store-ból szereztem be. Dobó-Nagy Fanni és Jani-Téglásy Lili azért hozták létre az üzletet, hogy a nők és párjaik megismerkedhessenek a szexuális segédeszközök változatos világával egy biztonságos közegben. De nem csak a szexuális örömszerzésre koncentrálnak, hanem a szexuális egészségre is, ezért is lehet náluk kapni Perifitet.



Miért szükséges foglalkozni a medencefenék izmokkal? A medencefenék egy olyan izmokból és kötőszövetből álló réteg, ami a szeméremcsont és a farokcsont között feszül ki, és kétoldalt a medencecsonton rögzül. Ez a réteg támasztja főként alá a kismedencei szerveket, mint a húgyhólyagot, a méhet és a végbelet. A medencefenék területét érintő funkciózavarok, elváltozások a tabu-témák közé sorolhatóak. Ezen problémák közé tartoznak a női kismedencei szervek süllyedéses állapotai, a vizelet- és székletinkontinencia, vagy a húgyhólyag és a végbél zavarai. Ezért lehetnek meglepőek a következő számok: A népességnek kb. 25-45%-a küzd a kismedence süllyedés és/vagy inkontinencia valamilyen formájával. Ez azt jelenti, hogy gyakoribb a népesség körében, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. A medencefenék szerkezete az életkorral és a menopauza során gyengülhet, ezért érdemes elkezdeni vele foglalkozni. (Forrás)


 


Vintage Beauty - Skin Food Serum

Most ismerkedem a Vintage Beauty termékekkel, ugye mindig mondom, hogy imádok tesztelni és próbálgatni, főleg így változókorban, amikor szó szerint érzem, hogy a bőrömnek egyre több táplálás kell. Nos, ez egy 100%-ban bio bőrtápláló, 8 növényi olajat tartalmazó, könnyen felszívódó, olajos szérum és kb. azonnal érzi az ember a hatását. Nem csoda, mert "regenerálja a hám hidrofil lipid rétegét" (ezt a honlapon olvastam) és táplálja a zsír- illetve vízhiányos bőrt. Lehet krémbe is tenni, de krém helyett is használni. Az illatát ki kell emelnem, ami füge (!) és elképesztően kellemes. Érzem, hogy jó barátok leszünk!

Most éppen kedvezmény is van!

 


Beliczai Bea: TABÁN – fényképek, történetek

Ha valami igazán különlegeset szeretnél magadnak vagy ajándékba, akkor ez a könyv neked szól. A képen Tamáska emeli a könyv fényét! :)

Csoporttagunk, Bea egy egyedülálló, exkluzív fénykép- és kultúrtörténeti albumot készített a Tabánról, 300 oldalas, óriás könyv, közel 150 korabeli fényképpel, melyek közül 70 darab a nagyközönség számára ismeretlen felvétel.

A könyv elsőként vállalkozik arra, hogy ennek az egykori hangulatos városrésznek a történetét fotográfiákon keresztül mutassa be, mindegyik egész oldalas fénykép mellett egy-egy korabeli írás olvasható (újságcikk, hír, novella, tanulmány, jegyzőkönyv részlet, visszaemlékezés). A Tabánról számtalan izgalmas felvétel maradt fenn; a legismertebb fotográfusok közül, például a fiatal André Kertész többször is járt kamerájával a Tabánban, éjszakai felvételekkel kísérletezett, illetve élete szerelmét, Erzsébetet is megörökítette rajzolás közben. A több mint két év kutatómunkát követően, a kötet összeállítása során nemcsak az volt a cél, hogy az eddig szélesebb körben ismeretlen felvételek kikerüljenek a múzeumok, könyvtárak és magángyűjtemények fiókjaiból, hanem hogy a már ismertebb fényképekkel együtt létrejöjjön egy olyan egyedülálló „atmoszférakönyv”, mely egy, az időutazáshoz hasonló élménnyel ajándékozza meg az olvasót – egy különleges városi „sétával”, amelynek során nosztalgiázás nélkül repülünk vissza a múltba.

További részletek itt, ahol bele is tudsz olvasni: https://tinyurl.com/vu3hkv67


 



Raáb Márta Stílus-Mediátor : Kortalanul Korfun

"Kibékítelek magaddal és a divattal! A 7 stílus-esszencia segítségével önazonos stílust építhetsz. A divat nem cél hanem eszköz lesz", mondja Márti az FB oldalán. Mártival olyan 5 éve találtunk egymásra először az online térben, majd eljött egy Menopauza Cafe eseményre (de az is lehet, hogy a Pataki Ági esemény volt) és azóta bebizonyítottuk, hogy 40 felett is lehet új barátságokat kötni! Márti most tábort szervez, méghozzá Korfura, azoknak a 40 feletti hölgyeknek szervezzük, akik érzik a változás szelét, de ezt a szelet a vitorláikba akarják fogni, és saját kiteljesedésük felé indulnak hajóikkal. A tábor alatt egy időben pihenünk, fedezzük fel a szigetet és foglalkozunk elfelejtett önmagunkkal. Ja, azért írom így, mert én is ott leszek! :)

Link az eseményhez: https://fb.me/e/5pYFNTJPF



 

+1



Q +A ajakápoló olaj

Ritkán jön be ennyire valami, mint ez az ajakápoló! Amikor megvettem, fogalmam sem volt, hogy a licorice az mi, mint kiderült édesgyökér! Gyógynövényes illata van, ami nekem bejön, nagyon jól hidratál, és mellette fényesít is, én rúzs alá és fölé teszem. Az édesgyökér támogatja a  kollagén termelést, elősegíti az ajak teltebbé válását, a szójabab kivonat fokozza az édesgyökér erejét és a teltebb hatást, a körtemag-olaj megnyugtatja és hidratálja ajkait. 100% -ban természetes.

DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page