top of page

#hetihatos

Minden héten bemutatok 6 olyan dolgot, amit szeretek/tetszik/bevált, és úgy gondolom, hogy hátha másnak is érdekes lehet.

*

1. Listerine

Fogalmam sincs hány éve használom a Listerine-t, de lassan tényleg nem tudok élni nélküle, úgy megszoktam! A szájápolás elhanyagolt téma pedig..Fogkefével csupán a szájüreg kb. 25%-át tudjuk megtisztítani, ilyenkor jön jól a szájvíz! Fogmosás után 30 mp-ig zubogatassuk a szánkban a szájvizet, higítás nélkül használjuk. Nekem ez a lila a kedvencem, jó erős!

Notino - 2460 Ft / Rossmann és dm drogerie markt Magyarország - 2599 Ft / (vettem)



2. Orbáncfű olaj

Íme, a legújabb hobbim! Amit a kezemben tartok itt, egy Hypericum perforatum olaj, magyarul orbáncfű olaj. Már pár éve volt bennem egy indíttatás, hogy jobban elmerüljek a gyógynövények rejtelmeiben, lévén van itt egy barátnőm Toszkánában, akinek a kisujjában van a tudás, annyira, hogy amíg aktív volt, a legmenőbb éttermeknek szállította az általa termesztett és gyűjtött növényeket, híres volt az ehető virágairól. Annyira, hogy amikor Isabelle Huppert errefelé forgatott, őt kérték fel, hogy készítsen neki a salátákat. Nos, az a megtiszteltetés ért, hogy elkezd engem tanítani, hogy átadja a tudást, amit az elmúlt évtizedekben felhalmozott. Az orbáncfű olajat én most a kezemre használom éppen, mert a sok gépeléstől és a telefon pörgetéstől fájnak az izületeim, napi 3-szor szépen masszírozom a kezeimet és már az első alkalom után kevésbé fájt a hüvelykujjam. Persze, még sok másra is jó, műtéti hegekre (ki fogom próbálni az endometriózis műtétem során szerzett hegre), visszérre, narancsbőrre, zúzódásra, és pajzsmirigy-alulműködés esetén a nyelőcső két oldalán található pajzsmirigyet javasolják az olajjal masszírozni. És még mennyi mindent fogunk csinálni, alig várom! És még az is lehet, hogy meg lehet majd őket vásárolni!



3. Perugina Baci

Olaszország egyik nemzeti kincse, a Perugiaban 1907-ben alapított csokigyár, a Perugina. A legismertebb terméke a Baci (ejtsd: bácsi), a világoskék csillagokkal díszített, ezüst fóliába csomagolt mogyorós bonbon, amihez még egy szerelmi üzenet is jár! Valentin napra kaptam persze, bár nálunk #mindennapvalentin

(vettem)



4. Hylamide HA Blur primer

A Hylamide HA Blur egy szilikonos primer, azaz feltölti a pórusokat -, igen, a szemkörnyéki ráncocskákat is képes feltölteni, persze csak egy időre -, selymes tapintásúvá varázsolja a bőrt, és előkészíti az arcbőrt az alapozáshoz. Én imádom, alapozó nélkül is látványos a hatása, egységesíti a bőrfelszínt és van benne hyaluron is. És még kicsit csillog is! Tinamu, 4600 Ft, most éppen nincs. A Deciem oldalán 3500 Ft-ra jött ki, szállítással együtt Olaszországba. (vettem)



5. Bartalos Tóth Iveta: Élet lejárt szavatossággal

Bartalos Tóth Iveta író megajándékozott a könyvével, melynek címe Élet lejárt szavatossággal. Egy nap alatt kiolvastam a 30 novellából álló kötetet, néhány sztori még napokkal később is visszatért hozzám. Hétköznapi nők sorsairól ír, arról hogyan élik meg szerepeiket, a döntéseiket, az öregedést, néhol nagyon fáj, néhol még jobban, de mégsem lehet letenni...Ivetával hamarosan videózunk is, ahol jobban megismerhetitek őt! (kaptam)



6. Vichy Liftactive Collagen Specialist krém

A Vichy Liftactive Collagen Specialist krém nevéből már tippelni lehet arra, hogy érett bőrre javasolt. Ismét egy szilikonos krém, és igen ettől is selymes lesz bőr, puhítja és kellemes tapintásúvá teszi az arcot. Már több, mint egy éve használom, bár inkább éjszakára, de valójában ez egy nappali krém. Kifejezetten szeretem az illatát, bár van akinek túl intenzív lehet. Kérjetek belőle mintát a gyógyszertárban, ugyanis az ára 13.000 Ft, ezért érdemes előbb kipróbálni. (kaptam)



**********

DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page