top of page

#hetihatos

Minden héten vasárnap bemutatok 6 olyan dolgot, amit szeretek/tetszik/bevált, és úgy gondolom, hogy hátha másnak is érdekes lehet. (Tudom, tudom, kicsit elkéstem..)

*

1. Tavaly fedeztem fel a NAU szemüveg márkát az egyik közeli kisváros (Pontedera) szupermarketében. Olvasószemüveget kerestem, egyrészt, ami eltér a benzinkutas és DM-es formáktól, másrészt meg olcsó. A drágán csináltatott szemüvegeket percek alatt tönkreteszem, lásd legutoljára egy Salvatore Ferragamora ültem rá. A NAU-ban ezek az olvasószemüvegek 15-20 euro körül mozognak, arra pont jók, ha csak pár órára kell naponta használni, nekem egyelőre 1-es kell. Kortárs design megfizethető áron.
2. A világ legkisebb tésztagyára pont itt van a falunkban, úgy hívják Pasta Martelli. 1926 óta készíti itt a Martelli család a kézműves tésztáit tradicionális eljárással, 4 fajtát. A kis tésztagyár a falu közepén van, bele lehet menni és körbenézni. Meggyőződésem, hogy a népszerűségük egyik titka a sárga csomagolás! Legnagyobb meglepetésemre, a pesti Culinaris - ban árulják, de amíg itt 1000 ft fél kiló, ott 1600 Ft.


3. Gucci Bloom

46. születésnapomra kaptam ajándékba a férjemtől. Nagyon virágos illat, rózsa, jázmin és lonc, nőies és elegáns. Alessandro Michele, akit 2015-ben tettek meg a Gucci kreatív igazgatójának, 2017-ben jött ki ezzel az illata, ez volt az első saját illata a Guccinál. Kedvelem, főleg nyáron, de nem lesz örök szerelem. (Mondjuk olyan olcsón jutottunk hozzá valami olasz oldalon, 50 euro sem volt, és nagy kiszerelés.)


4. Victorinox bicska

Minden nő táskájában legyen egy bicska! Sosem lehet tudni, ugye. És ha bicska, akkor Victorinox. Tavaly októberben San Marinoban voltunk éppen a névnapomon, a férjem meglepett ezzel a bicskával, tudta, hogy már régóta vágyom rá, miután az előzőt elkobozták a reptéren, amikor figyelmetlenül a kistáskámban hagytam..Magyarországon az Extrametál árul Victorinox bicskákat.


La Roche-Posay Ultra kétfázisú micellás víz.

Őszintén szólva, nem vagyok egy nagy micellás víz rajongó, próbáltam jó párat, általában szárítottak és szó szerint nyúzták az arcomat. Hirtelen felindulásból vettem meg ezt a gyógyszertárban, mert azért keresem a tutit, talán túl drága is volt, 4500 ft körül, de utólag azt mondom, hogy megérte. Az esti rutin első arctisztító lépésének bevált, jól lehozza a sminket, az SPF-et. Mivel 10% olaj és 90% micellás víz, így nem érzem száraznak. Illatmentes, amit én nagyon szeretek. Elvileg nem kell lemosni, de én úgy tanultam, hogy a micellás vizeket le kell mosni. PS: Reggeli rutinban micellás vizet nem használunk.

6. Karafiáth Orsolya: Amikor Szécsi Pál a csöveken keresztül üzent avagy így tanultuk a szerelmet

A könyvet nem lehet letenni, a sok különféle történet mind más szögből közelít a szerelemhez, abban viszont megegyezik mind, hogy nagyon személyes. Talán annyira is, hogy amikor pár helyen magamra ismertem, arra gondoltam, hogy milyen jó, hogy van, aki le is merte írni, hogy a szerelembe minden nap bele kell halni, máskülönben semmit sem ér. Legalábbis egy bizonyos korig.(És még nem láttad volna az Orsival készült interjúmat: https://www.youtube.com/watch?v=m2jaY7W0zoY&t=277s)

************

Comments


DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page