top of page

Hányszor lehet újrakezdeni? Mondjuk 13-szor?

Gondolataim az újrakezdésről és a költözéseimről Vác-Szeged-Budapest-London-Toszkána relációban! Huh! És mi jöhet még!


"Számomra az újrakezdés egyik lehetősége a költözés. Elengedni a régit, majd felfedezni az újat és megtalálni magam egy új környezetben egyszerre belső utazás is, ahol mindig megtudok magamról valami újat.

Első alkalommal 17 évesen költöztem, kollégiumba jó messzire otthonról, hárman laktunk egy alig 20 n2-es szobában. Az első évtized erről szólt, sokan és kis helyen, a mai napig megvan, ahogy csütörtök este, készülve a bulira, rohangálunk a szobák között, egymás ruháit próbálgatjuk, isszuk az olcsó vörösbort és körmöt festünk közben. Később aztán örültünk ha találtunk egy jó albérletet Pesten, ahol nem volt túl sok a rezsi, meg közel volt a villamos és a metró. Gondtalan évek voltak, jó volt sodródni és nem sokat gondolni a jövőre.

A mai napig velem van az a pillanat, amikor az első saját lakásomban (amit egy rokontól vásároltam meg) egyedül maradtam, becsukodótt az ajtó a szüleim mögött és én ott álltam a szombati lemenő fényben a szoba közepén, üvöltött a forgalom a Váci úton és gondoltam, hogy akkor én most már biztos felnőtt vagyok, hiszen van saját lakásom. Fekete csempés fürdőszobával, amit nagyon menőnek tartottam akkor. 26 éves voltam, felvettem életem első lakáshitelét, és igazából ez jelentette a felnőttséget, mert mostantól gondolnom kellett a jövőre. "

Folytatás az Alkotó Energia oldalán:








DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page