top of page

Miért jó a szinkronúszás?

Ez a fotósorozat annyira melengeti a szívemet, a múlt héten jött velem szembe és azt vettem észre, hogy újra meg újra előveszem a képeket.

*****

Az egyedülálló szinkronúszó csoport eredetileg a bristoli Henleaze tó 100 éves évfordulójának megünneplésére jött létre.

A 80 fős csapat, 11 és 76 év közötti nőkből és férfiakból áll.


És ez egy idő után már nem csak az úszásról szól, hanem a közösségről is. Emberek, akik egykor idegenek voltak egymás számára, létrehoztak egy teret, ahol barátságok születnek, ahol az úszás összekapcsol.

A vízbe merülve pedig felszabadul a boldogsághormon (vagy szeretethormon), lehetővé teszi, hogy kötődés alakuljon ki mások iránt, és elismerten javítja a mentális egészséget is.


"Itt mindenki nyílt vízi úszó, így mindenki értékeli a természetet és az ő gyógyító erejét. A szinkroncsapat tagjának lenni rendkívül felszabadító, olyan, mint amikor az iskolai sport csapatban voltam. Mindenki komolyan veszi a próbákat, de magunkat nem vesszük annyira komolyan. A szinkronúszás tökéletes kombinálja számomra a táncot és az úszást." - Liz Banks

Comments


DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page