top of page

Menopauza és hajhullás / Aesthetica Orvosi Központ kezelés

Minden egyes hajszál után, amit összeszedtem, összeszorult a gyomrom, mondja Barbara*, amikor várunk a hajgyógyászati konzultációra az Aesthetica Orvosi Központban.


"Néhány hónapja már mondta a fodrászom, hogy megváltozott a hajam szerkezete, de akkor még nem figyeltem fel annyira változásra. Az első szembeötlő változás az volt számomra, amikor januárban egy hajmosás után láttam, hogy a fejbőrömet sokkal jobban látom a fésülés alkalmával. Nekem mindig irtó sűrű volt a hajam, ritkítani kellett, erre most ezt kell néznem minden nap... nagyon lelombozó jelenség."


A középkorú nők 40 százaléka tapasztal hajhullást a hormonális változásoknak "köszönhetően", a tüszők ugyanis érzékenyek az ösztrogén változásaira a perimenopauza során. Az ösztrogén egy hajbarát hormon, amely segít a hajat anagén [növekedési] fázisban tartani, viszont a progeszteron is csökken, emiatt a tüszők sebezhetővé válhatnak, ez lassítja és gátolja a hajnövekedést, és hatással van a haj szerkezetére és sűrűségére egyaránt.


A nőket pszichológiailag jobban megviseli a hajhullás, emlékszem (Orsi), nekem is volt már olyan korábban, hogy képes voltam hajmosás után megszámolni a kihullott a szálakat, hogy tudjam még 100 alatt vagyok-e. A napi 100 ugye, ami még normálisnak számít.







A konzultáció során egy trichoszkópos diagnosztikai eljárás során nagyítás látni a fejbőrt, a hajhagyma kivezető járatát és a hajszálakat is. Ahogy az én képemen is látható, az egyik a fejem közepe, a másik oldalt, hogy bizonyos hagymákból már csak egy szál nő, és oldalt pedig sokkal ritkább mint a fejtetőn. A jóhír pedig az volt, hogy szép tiszta a fejbőröm. :)


A trichoszkópia segít a fejbőr gyulladásos és fertőzéses betegségeinek diagnosztizálásában és a hajhullás típusok megkülönböztetésében is, a hajszálak állapotának megállapításában, valamint a lézeres kezelések hatásossága is nyomon követhető vele. Emellett megállapítható a fejbőrön lévő faggyú- és keratinlerakódás mennyisége, a hajhagyma kivezető járatainak átjárhatósága vagy eltömődöttsége illetve a hajszálak sűrűsége, színe és vastagsága. Ezen információkból lehet megállapítani a hajvesztés típusát, és előrejelezhető a lézeres terápiával elérhető eredmény, kiválaszthatóak azok a táplálékkiegészítők, ásványi anyagok és vitaminok, amelyek a lézeres terápia hatását növelik majd. Na most, minél hamarabb kezeljük a problémát, annál erősebb lesz az eredmény, ugyanis ha a tüsző meghal, akkor abból már nem fog többet hajszál nőni.


A következő alkalom során megmutatjuk nektek, hogyan zajlik egy kezelés és mit kell tudni róla.


*Barbara nyerte az Aesthetica Orvosi Központ lézeres hajkezelési csomagját, AI vezérelt hajanalízissel és hajgyógyászati konzultációval.


Aesthetica Orvosi Központ X Éljenek a 40 feletti nők #reklám

DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page