top of page

#havitizes: Iványi Orsolya ajánló rovata - 2022. április

A #havitizes Iványi Orsolya ajánló rovata. Havonta egyszer 10 dolgot ajánlok a figyelmetekbe, természetesen csak olyat, amit kipróbáltam és tetszik/bevált. Törekszem arra, hogy kapcsolódjon a 40+ életmódhoz illetve hogy a csoporttagok vállalkozásait ajánljam. Mindenhol fel van tüntetve, hogy vettem/kaptam/reklám. A képeket saját magam készítem (csak saját képeket használok) és nem retusálok. Jó nézgelődést!

Ha szeretnél nálam hirdetni: hello@orsolyaivanyi.com



 

Gyík nyaklánc

Világéletemben imádtam a statement azaz jó nagy ékszereket. Ez a szenvedély kissé alább hagyott, mikor Toszkánába költöztem, de most újult erővel támad, így képtelen voltam otthagyni ezt a kis visszafogott gyíkot a Zara webshopban! 7.995 Ft (van hozzá karkötő is!)

 

Japonica Femina - Mentális turbó

Heti rendszerességgel kapok levelet tőletek, hogy mit ajánlok a változókori panaszok enyhítésére, és lehetőleg hormonmentes legyen, első körben én is ezt mondom, járjuk végig a lépcsőket. Én ilyenkor mindig azt válaszolom, hogy el tudom mondani, hogy én mit szedek, de az nem biztos, hogy neked be fog válni, mert ahány nő, ahány menopauza, és mindenképpen érdemes kísérletezni. Így teszek én is, ugyanis sok minden nem vált be.


Tavaly ősszel keresett meg a Japonica Femina gyártója és forgalmazója, hogy próbáltam-e már a terméküket. Mondtam, hogy nem, de azt tudtam, hogy a Magyar Menopausa Társaság elnöke is említette már, mert ő ezt is szokta javasolni a pácienseinek.


Miután áttanulmányoztam a terméket, eléggé megörültem annak, hogy miket tud támogatni: kognitív funkciók, koncentráció és koordinációs képesség, mentális egyensúly, szellemi teljesítőképesség, csontok és ízületek egészsége, és nem utolsósorban a húgyutak egészségéhez is hozzá tud járulni, nálam ez különösen érzékeny. És hogy mi van benne? Illatos bazsarózsa-kivonat, ázsiai ginzenggyökér-kivonat, Ginkgo biloba-kivonat, bambusz- és kínai angyalgyökér-kivonat. Amiről beszámolhatok, hogy már 3 hónapja szedem, és jelentősen csökkentek a memória zavaraim és durvább hangulat ingadozásom sem volt, plusz, a húgyúti panaszaimat is enyhítette, de lehet ez már túl sok információ nektek! :)


Ha te is kipróbálnád, itt tudod megvásárolni: https://goodwill.hu/termek/japonica-femina/

És most a meno10 kuponkóddal 10% kedvezményt kapnak az olvasóim!

Egy dobozban 2 havi adag van, ára 8.075 Ft.

A kedvezmény 2022.05.23-ig érvényes, más kuponkóddal nem összevonható. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 


Collagen Cocktail: a hosszú távú partner

A legtöbb nő 40 felett felteszi magának azt a kérdést egyszer, hogy vajon tényleg el kellene-e kezdenie kollagént szedni. Nálam is így kezdődött pár éve, és bár 35 körül indul meg a kollagén csökkenése, én 40 felett kezdtem el foglalkozni azzal, hogy mivel lehet lassítani az öregedés jeleit, mert hát a jelek egyre csak jönnek. Szóval, ha még nem próbáltad, itt az ideje, persze 1-2 hét alatt ne várjunk csodát, a rendszeresség a siker kulcsa, a bizonyított kutatások is 8 hetes kollagén kúrát javasolnak az eredmény érdekében. (lásd lejjebb a források*) Én is kollagén szkeptikus voltam sokáig, bújtam a szakirodalmat, és szorgalmasan teszteltem a termékeket. Így találtam meg a Collagen Cocktailt tavaly, vagyis fordítva történt, a márka anit-aging tanácsadója Tímea - aki közösségünk tagja is és jó pár éve foglalkozik azzal, hogy lassítsuk az öregedést - keresett meg, hogy próbáljam ki. Nos, mivel bevált, ezért reklámozom, máskülönben nem tenném. Az íze kifejezetten jó, nekem a barackos jött be a legjobban, még a férjemet is rászoktattam!


Mire számíthatunk? Jelentősen tudja növelni a bőr hidratáltáságát, rugalmasságát, feszesebbé válhat a bőr textúrája és csökkentheti a szárazságát. A ráncokat is halványítja (kinek milyen mély ránca van), ezenfelül erősödhet a haj és a körmök. De ne feledjük, minden mindennel összefügg! Igyunk eleget, aludjunk minimum 7 órát, mozogjunk sokat és kevesebb stressz!


És ami még kiegészítheti a hatást: együnk anti-aging ételeket, de ezt Tímea jobban tudja, van ugyanis egy speciális programja, a SMART-aging protokoll™, mely mostanában indult, még több infó a honlapon.


A linkre kattintva tudsz körülnézni a különböző ízesítésű kollagén italok között: https://bit.ly/3vEQUxx

Töltsük azokat a kollagén raktárakat! :) Csomagban, 2-3-4 üveggel kedvezőbb vásárolni.

 

Le lehet-e fogyni változókorban avagy kipróbáltuk az Alakorvoslás Menopauza Programját!

Február 9-én vágtunk bele Zsuzsival és Edittel a Menopauza Programba, ők nyertek az Alakorvoslás Program és Iványi Orsolya - Éljenek a 40 feletti nők játékban, 1 hónapon át teszteltük a programot, itt olvashatjátok el a kimerítő beszámolónkat: https://bit.ly/3v8ssp4


Ajándék Alakorvoslás Menopauza Program

"Iványi Orsolya - Éljenek a 40 feletti nők" közösségi számára nyújtjuk át ezt az online életmód programot, amellyel segítünk az egészséges életmód és az álomalak elérésében.


A program pillérei:

  • Orvosi edukációs videók a menopauzáról és az életmód, testsúlyunk kapcsolatáról.

  • Módszer: hogyan jó enni? Ha a fogyás, vagy a súlymegtartás a cél.

  • Többszáz recept egy saját fejlesztésű receptkereső alkalmazásban.

  • Végigkövethető torna videók

  • Bónusz anyagok, egyszerű étrendek, étrendtervező, edzéstervek.

  • A MedWay Diet termékek rendelési lehetősége (nem kötelező, de csak a programosok rendelhetik.)

Az ajándék a Menopauza Program, melynek értéke 14.990 Ft.


A lehetőség 2022. május 30. éjfélig él, addig tudod igényelni. Aki él ezzel a lehetőséggel, a programját korlátlan ideig használhatja.

Egyetek rendes kajákat, mozogjatok az egészségetekért és a fitt, egészséges külsőtökért!

Bízunk benne, hogy ehhez tudunk most mi is hozzájárulni szakszerű, online életmód programunkkal.

Dr. Farkas Kitti és dr. Bajnok Éva

A linkre kattintva tudsz regisztrálni és megkapni a Menopauza Programot:


Köszönjük! ❤️❤️❤️

 

Új Vichy Neovadiol szérum!

A Meno B5 szérumot az Éljenek a 40 feletti nők olvasóinak pár hete egy kellemes hangulatú esemény keretében mutattuk, ahol Dr. Dlusztus Ágnes, bőrgyógyász vezetett be minket a változókori bőrápolás rejtelmeibe. Hogy mit kell tudni erről és a szérumról, itt olvashattok: https://bit.ly/3k64hBG

Hamarosan nyereményjáték, ahol 3 olvasó megnyerheti ezt a szérumot, ha nem akarsz lemaradni, iratkozz fel a hírlevélre az ivanyiorsolya.hu honlapomon jobb oldalt!



 


Kegel-tréner

A Ruby Kegel tréner prémium minőségű orvosi szilikonból készült, hüvelybe helyezhető erősítő eszköz a testtudatosság jegyében. Egyszerű, kényelmes és egészséges módon edzi a gátizomzatot.


A női vizelettartási zavarok leggyakoribb fajtája a stressz-inkontinencia, amikor a vizelet köhögés, tüsszentés, erős hasprés során cseppen el. Ezt a medencefenék izmainak és a köztük lévő kötőszövetnek a gyengesége, és a húgycső akaratlagos zárási képességének a hiánya okoz. Ez a panasz leggyakrabban menopauzában lévő nőknél jelentkezik. Az ösztrogénhiány fokozza a kötőszöveti gyengeséget, a hüvely és a húgycső nyálkahártyájának sorvadását. A hormontartalmú krémek alkalmazása mellett a gátizom megerősítő tornája segít a vizelettartási képesség fokozásában. A gátizom erősítése– az anatómiai helyzetet visszaállító - hüvelyi műtétek kiegészítő terápiájaként is szerepel.

Rendszeres gyakorlással napi 3x10 percben szorgalmasan tornázva a megerősödött izom ellátni képes az alátámasztó és a húgycsőzáró funkcióját.


Miért szükséges edzeni a gátizomzatot?

- Egészség. A gátizomzat erősítése és edzése fontos a vizelettartás, valamint a hüvely egészséges állapotának megőrzése szempontjából.

- Szex. A gátizmok rendszeres tréningezése a hálószobában is előnyökkel jár: intenzívebb, hosszabb orgazmus, magasabb érzékenységi küszöb, valamint a vérkeringés fokozódása miatt erőteljesebb libidó.


Hogyan kell használni?

A Kegel tréner használata előtt keress egy számodra nyugodt körülményeket biztosító helyiséget és vegyél fel kényelmes testhelyzetet. Az eszközt finoman helyezd a hüvelyedbe.

Feszítsd meg a gátizmaid 2-10 másodpercre, miközben mély levegőt veszel. Lazítsd el az izmaid.

Ismételd meg a gyakorlatot igény szerint a fokozatosság elvét szem előtt tartva!

Kezdő felhasználók számára leggyakrabban a fekvő, vagy a félig ülő/fekvő pozíció a leginkább ideális. Rutinos felhasználóként, amikor már megerősödtek az izmaid, állva is használhatod az eszközt, így a gravitációval szembeni ellentartás plusz intenzitást ad az edzésednek.

Ajánlott gyakorlatsorok és segítség a használathoz:

 

Fülbevaló mindennapra

Vannak napok, amikor nem akarok feltünő ékszert viselni, de azért valami jó lenne, na, azokra a napokra pont jó ez a kis füli! Elég nagy, hogy látszódjon, viszont nem túl hangsúlyos! A Reservedben impulzus vásároltam! :)

 

Betty Friedan: A nőiesség kultusza

Ki tudja, mi lehet a nőből, ha végre önmaga lehet?

Ha hiszünk abban, hogy az életben bármi megtörténhet, akkor a legőrültebb ötletből is lehet karrierváltó fordulat. Pont így lettem én női közösségépítő és menopauza aktivista.

A címben citált kérdést Betty Friedan feminista író teszi fel egyik könyve, A női misztikum (A nőiesség kultusza) végén. Mi lehet egy nőből, ha nem csak anyaként és a családban teljesedhet ki, hanem megvalósítja saját magát és céljait. Bár én három éve még nem hallottam Betty Friedanról, ma már tudom, hogy a 40 feletti évek pontosan erre jók: megtalálni a hangunkat, a hivatásunkat, a missziónkat, a küldetésünket. Azt a valamit, amitől jobban érezzük magunkat nap mint nap.

Az eszmefuttatás tovább itt: https://bit.ly/3k9kxSl

Betty Friedan 42 éves volt mikor megírta ezt a könyvet, amely 1963-as megjelenésekor azonnal sikerkönyv lett. Szóval így 59 évvel később végre magyarul is olvasható, köszönjük Noran Libro Kiadó!


A könyv mérföldkőnek számít a feminizmus történetében, a magyar nyelvű, történeti, kritikai előszóval ellátott megjelentetése hiánypótló a magyar társadalomtudományi diskurzus és a felsőoktatás számára. A szerző a II. világháborút követő női szerepeket vizsgálja, mindenekelőtt a reklámokban és egyéb médiareprezentációkban, amelyek abból az ideából indulnak ki, hogy egy nő saját magát a háziasszony szerepében, a házasságon, a szexuális passzivitáson és a gyermeknevelésen keresztül valósíthatja meg. Minden más pedig, ami a háztartás és család körén kívül esik, nem nőies – legyen szó felsőoktatásban való részvételről, karrierről, politikai szerepvállalásról. A mű azonnal bestseller lett, és azóta is a XX. század egyik legnagyobb hatású olvasmányaként, a feminista mozgalom egyik alapműveként tartják számon.

 

Pixi arcpermet

Nagy rajongója vagyok az arcpermeteknek, ezt pedig nagyon ki akartam próbálni, ugyanis Caroline Hirons (a bőrápolás királynője) is azt mondja, hogy száraz bőrre (meg vízhiányosra is) a permetek a legjobb barátaink! A permetekbe ugyanis mindig van hialuronsav, ebben is, amely megköti a vizet. És nem is csalódtam, nagyon bejön, naponta többször is használom, ha érzem, hogy elkezd húzódni a bőröm. Smink alá is jó, de azért önmagában nem elég hidratálónak, kell rendes krémet is használni mellé reggel és este.


 

Labello Lip Gloss ajakápoló olaj

Véletlenül szúrtam ki a kassza mellett, ezer éve nem vettem Labellot, gondoltam kipróbálom. A szám sokszor száraz, vegyesen használok mindenfélét, de főleg olajat. Ami pozitív, hogy nem ragacsos és 100%-ban természetes eredetű olajokat tartalmaz. Ha valaki nem szereti rúzsozni magát, ez ad némi színt, de nem feltűnő. Nekem az illat sok, és kicsit több hidratálást vártam tőle.




 

Kollagén hivatkozási alapok:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26362110/ Egy 2015-ös tanulmányban arra kerestek választ arra a kérdésre, hogy a szájon át szedhető kollagénes táplálékkiegészítők vajon javítják-e a bőr minőségét. Arra az eredményre jutottak, hogy egy mindössze 8 hetes kollagén kúra szignifikánsan növelte a bőr hidratáltságát, és mindössze 4 hét kellett ahhoz, hogy szignifikánsan növekedjen a kollagén sűrűség és csökkenjen a kollagén lebontás.


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24401291/ A kollagén hosszú távú (8 hét) használata szignifikánsan csökkentette a bőr szárazságát és a ráncokat, valamint fokozta annak rugalmasságát.


https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30122200/ Egy 3 éves kutatás, amely szintén alátámasztja a kollagénes táplálékkiegészítők bőrre gyakorolt pozitív hatását. A kollagént szedők körében mindössze 90 nap alatt 40%-kal javult a bőr elaszticitása a kollagént nem szedőkhöz (placebo-csoport) képest.

DSC_3796.jpg

Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet

Ha még többet szeretnél megtudni rólam, ide kattints!

Hírlevél

Köszönöm a feliratkozást!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
bottom of page